Poéngyárosok az Ifjúsági Házban

Mi lehet jobb egy humoristánál péntek este? – Nos, a válasz egyszerű: három humorista, akik közel két órán át nevettetik a derülni vágyó közönséget. Ennek mind részesei lehettünk február 15-én az Ifjúsági Házban megrendezett stand up comedy-n.

A közkedvelt dumaszínházas esték után idén először a Jászkerület Nonprofit Kft. csábította ide az ország népszerű humoristáit, Varga Ferenc Józsefet, Aradi Tibort és a hangutánzás királyát, Lorán Barnabást alias „Trabarnát”.

A viccekkel felvértezett trió valamennyi tagja aduászként dobta be a házaséletből fakadó poénokat. Először Trabarna osztotta meg a nő és férfi agy közötti különbségeket, amit azért valljuk be, sokszor hallottunk már, de még mindig lehet nevetni rajta. Sőt, egy legközelebbi összeveszés kapujában a „mi a baj kicsim?” szokásos „semmi” válaszon talán már mosolyra is fakadnak a civódó párok. Hiszen egy semmi mögött mindig van valami, általában egy korábban rosszat szóló férfi és egy duzzogó nő.

Kissé nyugodtabb vizekre evezve terítékre kerültek Barna különböző kultúrájú szomszédai, az orosz, illetve ázsiai akcentussal pedig borítékolható volt a nevetés. Ugyanis Trabarna főprofilja valóban a hangutánzásban rejlik, éppen ezért könnyűszerrel mutatta be egy trabant hangját is az Ifi Ház színpadán.

Aradi Tibor és Varga Ferenc neve talán kevésbé ismerős sokunknak, de politikai humorukkal hamar mosolyra fakasztották a közönséget. Ezt követően pedig már könnyű dolguk volt, többek között a párkapcsolati viccekkel és a tömegközlekedésben előforduló mókás szituációkkal.

Végül zenei megnyilvánulásuk tette fel a pontot az i-re, melyen Varga Ferenc megtévesztésig hasonlóan énekelte el Charlie átdolgozott slágerét, vagy Szikora Robi Csikidám nótáját. Persze a repertoár ennél is szélesebb volt, amin azért jót nevetett a közönség. A hét végi lazulásnak jó alkalmat adnak ezek az esték, amit láthatóan több baráti kör és pár is kihasznált. Várhatóan ez legközelebb sem lesz másképp!

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?