Ötletgyűjtés a nagy napra

Ha valamit nem lehet elég korán elkezdeni, akkor az az esküvőszervezés. A jegyespárok minél előbb kezdik el a kínálat felmérését, annál több esélyük van arra, hogy minőségi szolgáltatóra akadjanak. Erre adnak lehetőséget az esküvői kiállítások, melyet legutóbb február 9-én, szombaton a Sólyom Hotelben is megrendeztek.

A Sólyom utcában álló autók zsúfoltsága már lagzi hangulatot idézett, az étterembe érve pedig ez az érzés csak erősödött a zenészeknek köszönhetően. A násznépet máskor hajnalig táncoltató dallamok ezúttal a jegyespárok esküvői mustrájához adtak ütemet, amíg ellavíroztak a szolgáltatók standjai között.

Az egyik legszembetűnőbb állomás volt a nagy napot megédesítő tortacsodák bemutatása, ahol négy több emeletes torta emelkedett az asztalokon. Ugyan még mindig hódítanak a hagyományos fehér, illetve a visszafogott nude árnyalattal megáldott édességek, de rendhagyó alkotások is helyet kapnak a repertoárban. Az utóbbi kategóriába tartozott egy rózsaszín-fekete, valamint fatörzs mintás háromemeletes torta is.

Szintén a trendek világába kalauzoltak el a próbababákon díszelgő esküvői ruhák és öltönyök. Az itt kiállító menyasszonyi ruhaszalon vezetőjétől megtudtuk, hogy az arák körében felkapottak a vízhullámos ruhák, de népszerűek az A-vonalú darabok is. A vintage őrületnek köszönhetően divatba jöttek a különböző csipkeanyagok, amelyek sejtelmes, mégis vonzó külsőt kölcsönöznek viselőjüknek.

Egy esküvő lebonyolítása sok apró részletből tevődik össze, ami a végén tökéletessé teszi az összképet. Azonban a nagy nap legmeghittebb része mégis csak a boldogító igen kimondása, amelynek a fényét emeli egy jó szertartásvezető közreműködése. Többek között ezt a szolgáltatást, illetve a már kissé humorosabb ceremóniamestert, vőfélyt is megtalálhattuk a kiállításon. A mellette lévő standon a meghívók elkészítéséhez nyújtottak segítőkezet a kiállítók.

Lehetőség nyílt szemezgetni a dekorációt illetően, melyekben dominált a szürke, bordó, valamint a tojáshéj szín. Szintén dekorációs elem, kicsit más megvilágításban a fény és füsttechnika, ami varázslatos perceket okoz a pár nyitótáncánál és az azt követő lakodalomban. Mindezek megörökítésére a jegyesek fotóssal, valamint videóssal konzultálhattak a helyszínen.

Amennyire időigényes egy esküvő megszervezése, annyira gyorsan illan el az másfél nap, és utána sem áll meg az élet. A kissé előrelátóbbak ház és lakásvásárlásról is tanácskozhattak szakértővel, a stand mellett pedig a vágyott lakásba lakberendezési és dekorációs elemek alapján inspirálódtak.

Mindezek tükrében elmondható, hogy széles kínálat közül csemegéztek az ideérkezők és jó alkalmat adott a kapcsolatteremtésre, különböző akciók kihasználására. Ezután sokaknál talán már nem is maradt más, csak kivárni a menyegzőt.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?