Ádáz fociküzdelem

A téli szünet előtti utolsó tanítási héten rendezték meg a Korompai Kupát, mely már közel negyven éve a legnagyobb ilyen jellegű labdarúgó­torna a jászberényi iskolák részére.

Méltán kapta a torna Korompai István nevét, az egykori nagy tekintélyű, nagyszerű jászberényi utánpótlásedzőről, aki nagyon sok jászberényi és jászsági fiatalt indított el a futball útján.
A tornán a III. korcsoport, tehát a 2006. január 1. után születettek mérhették össze erejüket. A Bercsényi Sportcsarnokban két csoportban zajlottak a mérkőzések. Az egyikben a Gyakorló magabiztosan verte meg a Székelyt, valamint az Apponyit és jutott a 4 közé, míg a másik csoportban sokkal kiegyenlítettebb küzdelmek zajlottak. Az LVG és a Nagyboldogasszony Iskola csapata is nagy csatában 1:0-ra verte a Bercsényit, míg egymással 3:3-as döntetlent játszottak. Büntetőkkel a Nagyboldog lett az első a csoportban, így a keresztjátékban az Apponyit verve jutott a döntőbe, míg a Gyakorló az LVG-t győzte le simán. Az ötödik helyért a Bercsényi a Székelyt, a harmadik helyért az LVG az Apponyit győzte le. A döntőben a Gyakorló 2:0-ra legyőzte a Nagyboldogasszony Iskola csapatát, amivel elhódította a kupát.

A gólkirály Bagi Ádám lett, a legjobb mezőnyjátékos Farkas Milán, a legjobb kapus Rácz Róbert. A tornagyőztes csapat testnevelője Baráth Géza.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?