Mese a pórul járt kecskéről

Újabb mesés szombat délelőttre várta a gyerekeket a Jászberényi Városi Könyvtár, ahol a Hónap meséjét Sőrés Rozka, Fónay Tiborné és Fónay Zsófia előadásában hallhattuk.

Tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuját a Jászsági Népmesepont azzal a hittel, hogy rendezvényeikkel visszahozzák a köztudatba az élőszavas mesemondást és a mesehallgatást. A könyvtárban kialakított impozáns mesebirodalom minden bizonnyal beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a meseerdő legutóbb is megtelt gyerekekkel és kísérőikkel. Ezúttal a félig megnyúzott bakkecske története talált halló fülekre népdalokkal és játékkal kiegészítve.

A szülők ölében ücsörgő gyermekek tátott szájjal hallgatták a hálátlan bakkecske történetét, majd aktívan részt vettek az azt követő játékban is. Közös népdalénekléssel megtáncoltatták a pórul járt állatot, és néhány játékos feladattal még a számolást is együtt gyakorolták az apróságok. A továbbiakban egy kalappal szimbolizálva volt, aki a gazda, míg egy fa álarc mögé rejtőzve más a kecske bőrébe bújhatott.

A kicsik mellett láthatóan a szülők is élvezték a kikapcsolódást, akik a mindennapos hajtásból kiszakadva néhány órát gyermekükkel tölthettek el. A jó hangulatú családi program bábkészítéssel folytatódott, ahol a mese valamennyi szereplője miniatűr változatban kelt életre.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?