Pályán a futballisták

Vége a rövid téli szünetnek, az alapozás folytatásaként már két felkészülési mérkőzést játszott a Jászberényi FC NB III-as labdarúgócsapata.

A JFC vezetése még az ősszel eltervezte, hogy a téli átigazolási időszakban 2-3 játékost fognak szerződtetni. Nos, ez az óta meg is történt, három új játékossal bővült a keret. Egerből Lakatos Béla érkezett, a BKV Előrétől visszatért Birtalan János, míg a Monortól kölcsönkapott fiatal játékos, Tóth Ádám is a JFC-ben futballozik a tavaszi idényben. Mindez egyben azt is jelenti, hogy mindhárom egységben, azaz a védelemben, a középpályán, illetve a támadósorban is bővült a játékoskeret. Van egy távozó játékos is, mégpedig Lékó Gergő, aki fővárosi tanulmányai miatt az NB III-as BKV Előréhez igazolt.

A Huszák Géza vezetőedző által vezényelt berényi gárda első felkészülési mérkőzésén a nagy múltú angyalföldi gárda vendége volt. A Fáy utcában lejátszott mérkőzésen – még ha edzőmeccs is volt –, vastagon érvényesült a papírforma: Vasas – Jászberényi FC 7-0.

A 2. felkészülési mérkőzésen viszont már teljesen másképp alakultak a dolgok. A berényi alakulat a tavaly még szintén NB III-as Tiszafüredet látta vendégül a műfüves pályán és 0-0-s félidő után, Ludasi szabadrúgásgóljával, valamint Svedyuk találatával 2-0 arányban győzött a fürediek ellen.

Érdekességképpen a JFC összeállítása: Miski (Kovács T., 75.) – Szemere (Svedyuk, szünetben), Birtalan, Hevesi-Tóth, Szabó T. – Lakatos, Győrfi (Sándor, szünetben), Szöllősi (Ludasi, szünetben) – Herczeg (Szanyi, szünetben), Szanku.

Következő két mérkőzésük szintén hazai pályán lesz. Január 25-én, Jászberényi FC – Gesztely 18 órai kezdettel, míg január 26-án Jászberényi FC – Dabas Gyón 11 órától. Január 30-án kerül sorra a Jászberényi FC – Dunaújváros mérkőzés, aminek a kezdési időpontja még egyeztetés alatt van.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?