Dobogós a kosárlabdacsapat

Továbbra is Jászberény az NBI/A bajnokság ez évi meglepetéscsapata. Olyannyira, hogy Debrecen legyőzése után a harmadik helyen várják a folytatást.

Igen izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a január 19-én este rendezett kosárlabda meccs, hiszen a berényi gárda nem mindennapi sorozattal – kivéve a szolnoki meccset – zsinórban nyolc mérkőzés megnyerése után várta a Debrecent. Hatalmas lendülettel kezdték a meccset Rakicsék. Főleg Coleman volt elemében, aki igen szorgosan termelte a pontokat. Igaz a vendégek védekezése – ekkor még legalábbis – igen labilis volt. Így mind az első, mind a második negyedben 9-9 egységgel voltak jobbak a mieink.

A nagyszünet után már a debreceniek is hatékonyabban támadtak, de védekezésük még mindig akadozott. Bizonyíték erre, hogy 78-57-nél 21 pont volt a JKSE fölénye.

Innentől aztán elkezdett fogyni az előny, és ezt az etapot el is veszítették Pantelicsék. A zárónegyedre azért még mindig maradt nyolc egység, szám szerint 80-68 volt az állás. A végjátékban is szorongatott a DEAC, ezt a negyedet is megnyerték, de a csatát elveszítették, így újabb hazai győzelemnek szólhatott a vastaps.

JP Auto-Jászberényi KSE – Debreceni EAC 92-82

Ismét telt házas mérkőzés zajlott a Bercsényi úti játékcsarnokban. A lelkes publikum teli torokból biztatta kedvenceit, akik ezúttal is meghálálták a bizalmat. A mérkőzés után az is kiderült, hogy a Falco betlizett Kaposváron, így a JKSE előrelépett a 3. helyre a táblázaton. A hétvégén Fehérvárra látogat Nikola Lazics együttese. Február 2-án a Pécs lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?