Idősek karácsonya

Az önkormányzat nevében Szabó Tamás polgármester, az egyházak képviseletében Versler Sándor atya és Mező István lelkész köszöntötte karácsony alkalmából a város időseit csütörtök délután az Ifjúsági Házban.

A megjelenteket Sipos Zoltán önkormányzati képviselő üdvözölte, majd felkérte a polgármestert a rendezvény megnyitására. Szabó Tamás a város közösségének nevében szeretettel köszöntötte az időseket. – Az adventi időszak, a karácsony napjai a legszebb, legmeghittebb ünnepek életünkben. A ünnephez köthető érzések szorosan összekötődnek a család fogalmával. Nem véletlenül, hiszen a megtestesült Isten is egy családba érkezett. A család közösségének fiatalok és idősek egyaránt szerves részei, az egymásnak nyújtott támogatásuk, szeretetük teremti meg a család egységét.

A gyerekekről, majd az unokákról való gondoskodás örök feladata a szülőknek, nagyszülőknek. A karácsony jó alakalom arra, hogy a szeretet szálait megerősítsük. Az ünnep apropóján, ugyancsak a szeretet jegyében fejezi ki az önkormányzat az idős városlakók iránt érzett tiszteletét, megbecsülését ebben a programban és az átnyújtott ajándékban, ami talán hozzájárul még szebbé tenni ezeket a napokat. Ezen gondolatok mentén kívánt áldott, békés karácsonyt a város valamennyi idős emberének Szabó Tamás polgármester.

Versler Sándor atya gyermekkori emlékeit idézte fel a hallgatóság előtt, amikor a nagyszüleinél töltött ünnepváró napok töltötték meg melegséggel az advent idejét, az év végének ünnepi időszakát. A nagyszülőknek fontos szerep jut ebben a világban, ahol napjainkat a rohanás, a folytonos sietség tölti meg. A nagyszülők tudják megteremteni azt a csendet és nyugalmat, amire a gyerekeknek, unokáknak szükségük van. Az idősek léte tudja megadni ezt jó érzést, amire a család tagjai mindig emlékezni fognak.

Mező István lelkész a maradandó dolgok; a hit, a remény, az öröm és a szeretet meglétére hívta fel a figyelmet. Beszédében az adventi gyertyák jelképein keresztül magyarázta a fenti fogalmak bibliai történéseit. A négy gyertya jelentésének megtartására és gyakorlására szólította fel a megjelenteket a lelkipásztor.

A program további részében a Berényi Színjátékos Társaság zenés, verses karácsonyi összeállítását tekintette meg a közönség, majd zárásképp az ajándékutalványok átadása következett.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?