Letti, az év első babája

Szilveszter másnapján, néhány perccel 10 óra előtt a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház szülészetét látogatta meg az új év első gólyája.

Balogh Letti a család második gyermekeként született huszonkét hónapos nővére, Patrícia mellé, aki már nagyon várta őt. A kislány 3650 grammal és 54 centivel jött a világra, méghozzá kissé megváratva szüleit, a Jászkiséren élő és dolgozó Sánta Patríciát és Balogh Józsefet, akik négy nappal korábban már izgatottan készültek az apróság érkezésére.

Az édesanya elmondása szerint csak később terveztek kistestvért, így örömteli meglepetésként érte őket amikor megtudták, újabb csöppséggel, az anyai nagyszülők részéről egy második, az apai nagyszülők részéről pedig egy negyedik unokával bővül a család. A várandósság korai szakasza során tapasztaltakból úgy vélték, minden bizonnyal kisfiú lesz, csak később, a pontos vizsgálati adatokat követően kezdtek el lánynevek után keresgélni.

December 31-én épp a családi szilveszterezésről értek haza a tűzijátékot követően, hajnali fél 1-kor, amikor jelentkeztek az első jelek. Miután az édesanya kiszállt az autóból, alig tett három lépést, a magzatvíz szivárogni kezdett. A szülés komplikációk nélkül zajlott, és a vártakkal ellentétben gyors lefolyásúnak élte meg az édesanya: a déli órák helyett már reggel a kezében tarthatta második gyermekét. A kislány nővére otthon, édesapja társaságában várta az első hívást, melyet hamar fényképek is követtek.

Letti 2019. január elsején, körülbelül 9 óra 50 perckor, természetes úton érkezett a nagyvilágba dr. Ördög János főorvos és Agócs-Bódis Márta szülésznő segítő közbenjárásával. A gyermek nem csak szülei és testvére, de az egész család számára boldoggá tette az új évet.

Jó egészséget és örömet kívánunk a családnak!

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?