Ezüst karácsony

December 11-én, kedden délután tartotta nyugdíjas dolgozói számára Egészséges ezüstévekért címmel karácsonyi ünnepségét a Szent Erzsébet Kórház Egészségfejlesztési Irodája az intézmény ebédlőjében.

A rendezvényt Sinkó-Káli Róbert kórházigazgató nyitotta meg jó hangulatot kívánva az ünnepi eseményhez. Az advent jegyében a tíz esztendős Jászberényi Hagyományőrző Egylet betlehemes játékkal kedveskedett az egybegyűlteknek. A csoport vezetője, Hortiné dr. Bathó Edit elöljáróban elmondta, hogy sokféle betlehemes hagyományt ismerünk, a Jászságban leginkább a tréfás változatot játszották. Ez alkalommal is a négy pásztor főszereplésével előadott vidám betlehemest láthatta a közönség, amelyet Muhari László egykori állomásfőnök közléséből gyűjtöttek a hagyományőrzők.

A karácsonyi dalokkal tűzdelt előadást Szatmári Antalné alpolgármester asszony köszöntője követte, aki beszéde mondanivalójában szintén kapcsolódott karácsony vigíliájához. Gondolatban visszavezette a hallgatóságot a régmúlt időkbe, amikor még betlehemező gyermekek járták a vidéket ez idő tájt. Az anekdota mellé az ünnep idejére jó tanácsokkal is ellátta az egészségügy egykori dolgozóit. Kérte, a karácsonyi teendők körüli szervezés, rendezkedés mellé, a lelkek rendbetételére is hagyjanak időt a kollégák. Az emelkedett hangulatot egy, a kivetítőn megtekintett kép szemléje fokozta, amelyen a kis Jézus fénye beragyogja a körülötte állókat. Ez a fény vetül vissza a betegek, elesettek arcáról is ránk, amikor beszélünk hozzájuk, segítünk rajtuk – fogalmazott zárszavaiban az alpolgármester asszony. A szép gondolatok mellé ajándékot is hozott, az önkormányzat jóvoltából könyvet és falinaptárt kaptak az ezüstkorú egészségügyi dolgozók.

A délután további részében az előzetesen kiosztott kvízjáték helyes megfejtőinek jutalmazása, majd kellemes beszélgetés mellett az uzsonna közös elköltése következett.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?