Betlehemezés a Campuson

Karácsonyi Hangversenyre és Ünnepi Műsorra várták az érdeklődőket, az EKE Jászberényi Campusának hallgatói december 11-én, kedden délután az intézmény Apponyi termébe.

A hangszeres zenedarabokból, a kóruskoncertből és a betlehemes előadásból összeállított ünnepi műsor egy kitűnő alkalom volt arra, hogy még jobban ráhangolódjunk az egyre inkább közelgő karácsonyi ünnepekre.

Dr. Réz Lóránt adjunktus, a program összeállításában közreműködő oktató konferálta a fellépő előadókat és maga is hozzájárult zongorajátékával a délután meghitt hangulatához. A műsor első részében verset, klasszikus hangszeres zenét hallgathatott meg a campus aktív és már nyugalmazott oktatóit is magában tudó közönsége.

Az intézmény óvodapedagógiai és tanító szakos hallgatói hagyományos jászsági betlehemi játékot mutattak be népi szöveggel, amelyre a felkészülést oktatójuk, Kadosa Lászlóné segítette.

A program harmadik felvonásában kórusmuzsikát, gyönyörű, ünnepi ihletésű dallamokat szólaltatott meg a hallgatókból álló énekkar. Külön érdekessége volt a fellépésnek, hogy a Campus tanulói közül többen szólóéneklésre és a kórus karvezetésére, vezénylésre is vállalkoztak. Az előadott repertoárban népszerű karácsonyi énekeket, népdalokat adtak elő, hazai és más földrészek szerzőitől.

Az ír énekesnő, Enya misztikával teli dalával meghitt hangulatot varázsoltak a terembe, amikor a fények is kialudtak és csak a dalosok világítottak telefonjaik fényes lámpásaival.

Zárásképpen az est szereplői valamennyien, együtt a közönséggel énekelték el a Mennyből az angyalt. Az előadásról élménnyel távozhatott mindenki, aki részese volt, és ünnepi díszbe öltöztethette lelkét.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?