Ünnepre hangoló a gimnáziumban

Tizenkettedik alkalommal szereztek örömet szüleiknek, pedagógusaiknak és az érdeklődőknek a Lehel Vezér Gimnázium diákjai a már hagyományos adventi műsorukkal a Déryné Rendezvényházban.

Deme Fanni Márai Sándor versével köszöntötte a népes nézősereget, majd Nagy Jánosné, az intézmény nyugalmazott pedagógusának szavai nyitották az ünnepi műsort, amelynek ezúttal az Alkotás címet adták.

A tanárnő külön köszöntötte Szatmári Antalné alpolgármester asszonyt, Nagy András egykori és Antics István jelenlegi igazgatót, a kollégákat, diákokat, szülőket és valamennyi megjelent vendéget. – Advent a karácsonyra való készülődés és várakozás időszaka, egy tisztább, jobb világ utáni vágyakozásé. Ebben az időben környezetünkben, családunkban rendet teremtünk, a békességre törekszünk. Megpróbálunk jobbá válni, lemondani szenvedélyekről, helyette igyekszünk jó dolgokat cselekedni, elmélkedni. A keresztény világ szerte a Föld kerekén készül az ünnepre. Díszbe öltöznek a városok, az otthonok, programok várják a családokat. A boldog várakozás öröme tölti be a lelkeket. A szenteste misztériumához az adventen át vezet az út. Ezért vannak a hajnali misék, gyújtunk gyertyát a koszorún, levelet írunk a Jézuskának és ezért van ez a mai este is. Mosollyal az arcunkon, békével a szívünkben, felejtve a gondokat hallgassuk meg a gimnázium tanárainak és diákjainak ünnepre hangoló műsorát! – invitált a program megtekintésére Nagy Jánosné.

A gyerekek valóban teljesítették a fenti elvárásokat. Színes műsoruk gondfelejtő, ünnepre hangoló majd két órát adott a jelenlévőknek. A produkciók elsősorban a kreativitásra épültek, amelyben prózai, verses, dalos, hangszeres és táncos bemutatók váltották egymást. Itt debütált a Lehel Vezér Gimnázium ifjú férfikara, amely méltó utódja lehet a nagy elődnek. A fiúk már inkább a középiskolás korosztályból álltak össze, de a legkisebbek sem hagytak kétséget tehetségük felől, hiszen az ötödik N-esek is remek dalos produkcióval szerepeltek. Az est során tanúi lehettünk a tanulók művészeti területeken megnyilvánuló sokszínűségének, az igényes kultúra iránti nyitottságnak, a tudásból fakadó magabiztosságnak. Tizenkettedik alkalommal is felemelő élmény volt a gimnázium adventje.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?