Lelkes fiatalok versengése

A Pájer Antal Művelődési Házban megrendezett Ki, mit tud? eseményen több kategóriában is lehetőségük nyílt bemutatkozni városunk tehetséges fiataljainak.

A Jászapáti fiatalok helyben maradásának támogatására című EFOP-os projekthez kapcsolódóan Jászapáti Város Önkormányzata Ki, mit tud? vetélkedőt szervezett november 14-én, melyen elsősorban a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói képviseltették magukat.

A 18 fellépő változatos műsorral kedveskedett a Kiss Józsefné – Kamilliánus Közösség –, Nagy Péter Ildikó – Egyesített Szociális Intézmény – továbbá Duka Andrásné – Roma Önkormányzat – hármasából álló zsűrinek. Kocsis Mariann szervező lapunknak elmondta, már két hónapja tervezik az esemény megvalósítását, mely viszonylag rövid idő ahhoz képest, milyen nehéz elérni manapság a szóban forgó célcsoportot. A projekt keretében elsősorban a roma hagyományok gyakorlását, azok közösségépítő funkcióját szeretnék feléleszteni, de nagy figyelmet fordítanak a drogprevencióra, a munkahelyek népszerűsítésére, a pénzgazdálkodás ismereteire, továbbá az álláskeresés útvesztőihez is térképet nyújtanak a Jászapáti Tanoda foglalkozásain – tette hozzá a szervező.

A gyerekek a nógatás ellenére kirobbanó lelkesedéssel léptek a színpadra, ki komolyzenével, ki modern tánccal próbálkozott, de akadtak egyedül kiálló, talpraesett szavalók, és német nyelvterületen gyakorlott alsó tagozatosok is. A legjobbakat kategóriánként értékelte a bíráló bizottság, és tanszereket tartalmazó ajándékcsomagokkal jutalmazta.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?