Milán világbajnoki ezüstérmes

A Yakuzák SE versenyzője, Móczó Milán újabb sikert ért el: a junior Európa bajnoki címe után világbajnoki ezüstéremmel gyarapította medáljainak számát.

A Magyar Shinkyokushin Harcművész Szövetség húsz versenyzővel képviseltette magát a Várnában rendezett KWU VB-n. A válogatott tagja volt Jászberényből a Yakuzák SE két Európabajnoka, Kerekes Réka és Móczó Milán is. Réka első mérkőzésén ukrán ellenfelét bírói döntéssel búcsúztatta, majd egy orosz lánytól kikapott, így nem került a legjobb négy versenyző közé.

Móczó Milán viszont sikeresen vette az akadályokat egészen a döntőig. Elsőként grúz ellenfelét, majd japán riválisát is wazarival, fejrúgással verte. A négy közé jutásért orosz versenyzővel kellett megküzdenie, akit az első hosszabbításban sikerült legyőznie. Az elődöntőben sem tudták megfékezni, hiszen kazah versenytársát szintén wazarival győzte le. A döntőben méltó ellenfele volt orosz vetélytársának, ám őt már nem sikerült felülmúlnia, de az ezüstérem is szépen csillogott számára. A mezőny erősségét jelzi, hogy a magyar himnusz nem csendült fel a VB-n. Válogatottunk utánpótlás ezüstérmét Móczó Milán szerezte, a felnőttek pedig két második helyezést jegyeztek.

– Elsősorban a tapasztalatszerzés volt a célom, de nagyon örülök, hogy ez egy ezüstéremmel is párosult. Öt küzdelem után lettem második olyan világbajnokságon, ahol a legerősebb – orosz, kazah és japán – kyokushin karate nemzetek versenyzői léptek tatamira – nyilatkozta Milán hazaérkezése után.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?