Ifjú diáksportolók elismerése

Városunk önkormányzata minden év végén jutalomban részesíti azokat a diáksportolókat, akik kiemelkedő eredményeket értek el sportágukban. A rendezvénynek – ünnepélyes keretek között –, a Déryné Rendezvényház adott otthont december 11-én, délután.

A diáksportolók jutalmazása a város hagyományos rendezvénye, amelyen azokat az ifjú sportembereket köszöntik, akik kiemelkedő eredményeket értek el sportágukban az év folyamán rendezett diákolimpiákon, országos versenyeken, vagy nemzetközi megmérettetéseken szereztek dobogós helyezést.

A Déryné Rendezvényház zsúfolásig megtelt az eredményes sportolókkal, kiknek edzőin és felkészítőiken túl a szülők, hozzátartozók, barátok, töltötték meg a nagytermet, sőt még az erkélyeket is.
A megjelenteket dr. Sebők Balázs, a Humán Erőforrás Bizottság tagja köszöntötte, majd a város polgármesterének, Szabó Tamásnak adta át a szót ünnepi beszédének megtartására.

A városvezető méltatta az edzők és testnevelő tanárok áldozatos munkáját, elhivatottságukat a fiatalok nevelésében, felkészítésében. Megköszönte a szülők segítségét is, hiszen a családra nagy feladatot ró a gyerekek aktív sportolása, az edzéseken és versenyeken való részvételük biztosítása. Elmondta, hogy a város részéről a jövőben is megteszik, amire lehetőségük van: a feltételek és létesítmények biztosításában, és az egyéb jellegű támogatásokból továbbra is kiveszik a részüket.

Az esemény ünnepélyességéhez nagyban hozzájárult a Palotásy János Zeneiskola növendékeinek hangszeres játéka, melyet az intézmény vezetőjének, Farkasné Szőke Tündének a zongorajátéka kísért.
Az elismerések átadása kapcsán a legendás bokszoló, Muhammad Ali szavait is idézhetnénk: A lehetetlen nem létezik! A most díjazottaknak sem létezett lehetetlen, ők valamennyien győztesek. Az eredmények változatos versenyszámokban születtek, a rövidpályás gyorskorcsolyától, aerobicon, karatén, triatlonon át, egészen a birkózásig, több mint húsz sportág képviseltette magát.

Összességében 191 ajándékcsomag és oklevél talált gazdára, amiből 154-et az arra érdemeket szerzett diáksportolók Nagy Andrástól a Humán Erőforrás Bizottság elnökétől vehettek át. Munkájuk elismeréseként az edzők, felkészítők és testnevelő tanárok kaptak jutalmat – szám szerint 37-en –, amit Szabó Tamás polgármester nyújtott át részükre.
A tény, hogy másfélszáz fiatal vehetett át kitüntetést, jól példázza, mennyire aktív és eredményes sportélet folyik városunkban.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?