Sikerek a Ju-jitsu bajnokságon

Gödöllőn, az egyetemi sportcsarnokban rendezték meg a Ju-jitsu Magyar Bajnokságot december 8-án, ahol remekeltek a Jászsági Harcművészeti Akadémia jitsukái.

Az évadzáró viadalra hosszú kvalifikációs időszakot követően, küzdelmes év után juthattak el a versenyzők. A tavaszi és az őszi szezonban is bizonyították felkészültségüket a Jászsági Harcművészeti Akadémia versenyzői. Végül nyolc ifjú jász harcos kvalifikálta magát az országos döntőbe. A mezőny ebben az évben kivételesen erősnek bizonyult, hiszen 23 klub közel kétszáz versenyzője mérte össze tudását három ju-jitsu versenyszámban, azaz: Ne Waza (brazil jiu-jitsu földharc); Duo System (páros önvédelmi versenyszám); Fighting System (vegyes küzdelmi szakág, ütésrúgás, dobás és földharc technikákkal egyaránt küzdenek).

Többen jó bajnoki esélyekkel indultak a versenyen, ők nemzetközi megmérettetések alkalmával az élmezőnyben is versenyeztek. Ilyen volt a Garamvölgyi Mihály által felkészített Duo System párosunk, Bakos Laura és Bathó Bálint. Nagy esélyesnek számított a tavalyi bajnok, Csillik Ágnes Ne Waza versenyszámban. Az előzetes esélylatolgatások során Ági testvérével, Csillik Gáborral is bajnoki aspiránsként számoltak a szakemberek. Több újonc is beverekedte azonban magát a Magyar Bajnokság döntőjébe. Farkas Márton, Borbás Patrik, Sinka Hanna és Szálkai Kíra is kemény évaddal a háta mögött jutott be. Az volt a tétje a bajnokságnak, mint annak eldöntése, hogy a 2019-es évadban kik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi- és világversenyeken.

A technikai versenyszámok szemet gyönyörködtető bemutatókkal nyűgözték le a publikumot. A küzdelmi szakágak pedig parázs küzdelmeket hoztak, ahol a jászberényi fiatalok kitettek magukért. Megmutatták, mi az a „jász virtus”. Remek győzelmekkel hálálták meg a Jászberény város és a HEB támogatását, a felkészítő mesterek áldozatos munkáját, hiszen: két arany, nyolc ezüst és két bronzérmet szereztek.

Részletes eredmények: Bakos Laura és Bathó Bálint – Duo System 1. hely. Borbás Patrik – Fighting System 2. hely, Ne Waza 3. hely. Csillik Ágnes – Ne Waza 1. hely, Fighting System 2. hely. Csillik Gábor – Fighting System 2. hely, Ne Waza 2. hely. Farkas Márton – Fighting System 2. hely. Sinka Hanna -Fighting System 2. hely, – Ne Waza 3. hely. Szálkai Kíra – Fighting System 2. hely, – Ne Waza 2. hely. A felkészítő mesterek Garamvölgyi Mihály és Gulyás Richárd voltak.

 

Szerző: Gulyás Richárd, JHA elnök

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?