Kolibris érmek moderntánc kategóriában

Nagyszerűen szerepeltek a Kolibri SE fiatal versenyzői a fővárosban rendezett Ritmuscsapatok Országos Bajnokságán, november utolsó hétvégéjén.

A Ritmuscsapatok Őszi Bajnoksága két napon át – november 24-25-én – zajlott a Soroksári Sportcsarnokban. Az OB-re a szombati napon 387 fiatal adta le nevezését, köztük 17 versenyzővel a Kolibri SE is. Az alig egy éve alakult jászberényi sportegyesület fiatal lányai a moderntánc kategóriában mérettették meg magukat, és igen figyelemre méltó eredményekkel rukkoltak elő, azaz: az egy arany mellett négy ezüst és három bronzéremmel térhettek haza.

Trióban aranyérmes lett: Szatmári Bianka – Nemes Vivien – Yosef Hanna. Ezüstérmes: Borics Olga – Tóth Florina – Kenyó Anna. Duóban ezüstérmes: a Szatmári Bianka – Juhász Nóra, Oroszi Hanna – Smidt Szofi, Szabó Vivien – Pető Nadin. Az Elekes Hanna – Kardos Tímea páros pedig bronzérmes. Ugyancsak bronzérmet szerzett egyéniben: Oroszi Hanna és Kenyó Anna.

Három VB kvalifikációt is sikerült elérniük: Szatmári Bianka és Juhász Nóri egyéniben, míg Szatmári Bianka, Nemes Vivien és Yosef Hanna trióban. A világbajnokságot jövő február 2-3-án rendezik Bécsben.
– Örülök a szép eredményeknek, nagyon ügyesek voltak a tanítványok, és remélem, hogy nem marad el a jó folytatás sem – nyilatkozta hazaérkezésük után az egyesületi edző és koreográfus, Kollár Anita.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?