Sok hibával, de nyertünk

Sorrendben a harmadik hazai mérkőzését játszotta – ezúttal hétközben – városunk kosárlabdacsapata. Mivel előzőleg legyőzték Kecskemét és a Sopron együttesét is, a sereghajtó SERCO-TF-BP elleni találkozót mindenki már előre győzelemként könyvelte el. Ez meg is lett ugyan, de nem volt örömünnep a mérkőzés után.

Nagyon jól indult a meccs, hiszen Alekszandrov nyitott egy triplájával, majd szépen sorban érkeztek a többi találatok is és már tízzel vezettek Colemanék. 17-7 után azonban erőre kaptak a fővárosiak és 20-15-nél pihenhettek kettő percet a küzdőfelek. A folytatásban aztán szinte egyből egalizálták a meccset a vendégek. Ez a játékrész főleg az amerikai játékos, Clarkról szólt, aki minden dobásnemet felvonultatott a második etapban. Még szerencse hogy honfitársa Pitts, – aki nem mellesleg ugye, a JKSE irányítója – a negyed végén gondoskodott arról, hogy ha egyetlen egy ponttal is, de mi vezessünk 38-37-re a nagyszünetben.
Sok öröme a második félidőben sem volt a hazai szurkolótábornak, hiszen a fiúk a 3. negyedben sem találták a fonalat. Mily szerencse, hogy Pitts ezúttal is, az utolsó pillanatban szerzett trojkájával 7 pontra (55-48) nőtt a berényi gárda előnye. Az utolsó felvonásban aztán maradt nagyjából a távolság a két csapat között, a végén pedig sikerült az immár 5. győzelmünket elkönyvelnünk. JP Auto-Jászberényi KSE – SERCO-TF-BP 73–67

JKSE: Pitts 19/3, Rakics 10/6, Coleman 16, Alekszandrov 13/3, Pantelics 9/3. Csere: Czirbus 4, Cseh -, Brbaklics -, Kerpel-Fronius 2
Szinte senki nem hozta szokott formáját a kezdőcsapatból, csak felvillanásokat láttunk tőlük. Így nem véletlen, hogy Lazics mester is, a csereként beállt Brbaklics és Czirbus lelkes játékát emelte ki. Persze azt se felejtsük el, hogy a közönség ezúttal is kellő hangerővel bíztatta kedvenceit. E gyengébb játék ellenére is örvendetes, hogy pozitív a csapat mérlege. Valószínűleg elfáradtak a fiúk a sorozatos nagy hajtásban és remélhetőleg az elkövetkezendő három hét szünet elég lesz a regenerálódásra. Így bízhatunk abban, hogy az idei hátralévő négy mérkőzésen ismét egy lelkes gárdát látunk a játéktéren.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?