Sűrű napok, nehéz meccsek

Az elmúlt napokban két nagyon nehéz meccse is volt röplabdacsapatunknak, és végül a szlovák Slávia Bratislava és a magyar bajnoki címvédő Békéscsaba ellen sem sikerült győztesen elhagynia a pályát a mieinknek. A vasárnapi, Vasas Óbuda elleni találkozón pedig szomorú kötelességének kell eleget tennie a Jászberényi Röplabda Klubnak.

Időrendi sorrendben haladva először a november 14-i, azaz múlt szerdai kupavisszavágót kell megemlítenünk. Nem túlzás, megmozgatta városunk sportszerető lakosságát, hogy ekkor játszott röplabdacsapatunk Jászberényben először nemzetközi kupamérkőzést. Habár a szlovák bajnokságot veretlenül vezető Slávia Bratislava ellen 19-15-re is elléptünk a nyitójátszmában, még nem nyugodhattunk meg. A nyitó játszma hajráját azonban jobban bírtuk (25-21)!

A második szett elején 5-11, majd 6-15 is állt az eredményjelzőn. Hiába próbálkozott a cserékkel és időkéréssel is vezetőedzőnk, Deme Gábor, ezt a játszmát magabiztosan megnyerték a szlovákok (14-25).
A második és a harmadik szett között Győri Tamás elénekelte a szép számú közönségnek az Ismerős Arcok: Nélküled c. számát. Kivételes élmény volt, ahogy több százan együtt énekeltük ezt a dalt. De a játékot is élvezettel figyelhettük, hiszen 9-5-re, sőt 18-11-re is vezettünk a szezon eddigi talán legjobb mezőnyvédekezésének hála. Ezután kisebb hullámvölgybe kerültünk, ám 21-18 után ismét lendületbe jöttünk (25-22)!
Hiába hiányzott azonban már csak egyetlen játszma számunkra a továbbjutáshoz, a folytatás nem a mi szájízünk szerint alakult. A harmadik játszmában 5-10 után még 10-11-re felzárkóztunk, ám ennél szorosabbá nem tudtuk tenni az eredményt (20-25).

Ezzel eldőlt, hogy legfeljebb aranyszettben vívhatjuk ki a továbbjutást. Ez azonban nem jött össze, mivel a pozsonyi összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is jobban bírta a döntő játszmát a Slávia Bratislava (8-15).
Jászberény Volleyball Team – Slávia EU Bratislava: 2:3 (21, -14, 22, -20, -8)

Jászberény Volleyball Team: Aleksandra Cveticanin, Katie Devaney, Petőváry Panni, Oksana Yakovchuk, Pintér Andrea, Petrenkó Brigitta. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Riczkó Gabriella, Anastasiia Malysheva. Vezetőedző: Deme Gábor.

Két nappal később szomorú hírt kaptunk: a korábbi remek berényi röplabdázó, Sápi Judit hosszú és súlyos betegség után elhunyt. A Jászberényi Röplabda Klub és városunk sportrajongói nevében őszinte részvétünket nyilvánítjuk a család számára! Judittól a november 25-i, Vasas Óbuda elleni hazai összecsapás alkalmával búcsúzik majd el a Jászberényi Röplabda Klub.

November 18-án (vasárnap) már Békéscsabán volt jelenésünk. A bajnoki címvédő ugyan 5-1-re ellépett tőlünk az első szettben, de a folytatásban végig tartottuk a lépést a viharsarkiakkal, sőt 22-22-ig szinte végig vezettünk is. A hazaiak egyenlítése sem zavart azonban össze bennünket, így megnyertük a nyitójátszmát (22-25).

A második játékrész is hasonlóan kezdődött, mint az első, ám ezúttal 4-1 után nem tudtunk felállni, így megérdemelten egyenlítettek a dél-alföldiek (25-17).

A harmadik játszmában aztán ismét szinte karnyújtásnyi közelségbe kerültünk ahhoz, hogy szettelőnyhöz jussunk. Fantasztikus csapatmunkánknak és fegyelmezett játékunknak köszönhetően 20-16-ra is vezettünk ugyanis, ám ezután egy 8-0-s sorozatot produkált a Békéscsaba, s ekkora lélektani fölényt nem fecséreltek el (25-20).

A lendületbe jövő csabaiak ellen a döntő szettben már nem volt esélyünk (15-8).
Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE – Jászberény Volleyball Team: 3:1 (-22, 17, 22, 9)

November 25-én (vasárnap) 17 órától tehát ismét a Bercsényi úti sportcsarnokban szoríthatunk röplabdázóinknak.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?