Ezúttal biztos volt a győzelem

Eddig arról „panaszkodtunk” az újság hasábjain, hogy a jászberényi kosárlabdacsapat már két alkalommal is az utolsó másodpercekben kapott ki. Szombaton a Kecskemét ellen nem bíztak semmit a véletlenre a fiúk – autós nyelven fogalmazva –, rajt-cél győzelmet arattak.

Kosarasaink az első perctől kezdve kezükbe vették a játék irányítását. Amíg a kecskemétiek négy percig nem találtak a berényi gárda gyűrűjébe, a mieink ez idő alatt nyolcat hintettek. Aztán a vendégek is belejöttek a játékba, és a negyed végére már csak három (20-17) volt közte. A 2. etapot ugyan Pitts nyitotta egy trojkával, de ezután a KTE percei következtek, így a nagyszünetben 37-33 állt az eredményjelzőn. Lehet, hogy túl kevésnek tűnt a berényi legénységnek a dobott pontok száma, ezért igencsak belerántottak a negyedórás pihenő után. A csapat alig kéthete érkezett játékosa, Damier Pitts nemcsak irányítója volt társainak, hanem a gólfelelőse is. Szorgoskodásának eredményeként már a negyedik hárompontosát helyezte a Hírös Város kosarasainak gyűrűjébe.

Majd érkezett honfitársa, Coleman és máris 21 volt Cseh Györgyék előnye. A 3. etap gólaránya gyönyörűen mutatott: 25-8! A zárónegyedben így már csak az volt a kérdés, hogy a meccs vége milyen különbséggel záródik. A vendégek igyekeztek, de nem nagyon fogyott a hátrányuk és így az utolsó percre Lazics mester – a hazai publikum legnagyobb örömére – behozta a fiatalokat, így Szigedi Bencéék fejezték be a meccset imponáló különbséggel. JP Auto-Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt 81-63

Még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott kosárlabda csapatunk – Pitts 25/15, Coleman 16, és Alekszandrov 18/12 kimagasló teljesítményével –, az egyébként összeszokott Kecskemét ellen. Ennek akkor lesz nagyon nagy értéke, ha a következő két hazai mérkőzést is megnyerik. Először szombaton a Sopron, majd egy héttel később az újonc TF-Budapest ellen.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?