Bábok

Filcből, fából, fonalból készült bábokat bemutató kiállítást csodálhatott meg október első napjaiban, a könyvtárban az elsősorban gyermekekből álló érdeklődő közönség.

A Jászapáti Városi Könyvtár idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozatához, és ennek keretében rendeztek bábkiállítást október három és öt között. A város óvodai és iskolai intézményeiből több csoport, osztály is kíváncsi volt az egyedileg készült bábfigurákra, mert ki ne vágyna a csodára? Ki ne szeretne ravasz róka, erős medve, furfangos nyúl vagy szépséges virágszál lenni? Mindez lehetséges a bábok által!

A kiállítás időszakára esett az állatok világnapja is, bábok között sok állatfigurát láthattak a gyerekek, melyeket mesékhez is köthettek. A szép kidolgozású ujj- és fakanál bábok mellett a kifinomultabb kézbábok voltak a legnépszerűbbek, hiszen „beléjük lehelhetjük” a legtöbb életet, ha játszunk velük. Az alkotások Kondor Ferencné és Berki Zsuzsa keze munkáját dicsérik. Teljesen elbűvölte az érdeklődőket Kálmán József fából faragott tanyavilágának mini makettje, az állatok sokaságának gyönyörűen megmunkált, élethű szobrocskái.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?