A vágy dallamai

Péntek este a Lehel Film- Színház bérletes sorozatának programjában Eisemann Mihály örökzöld operettjét, az Egy csók és más semmi című darabot tekinthette meg a közönség a Pesti Művész Színház előadásában.

A szerelemmel, félreértésekkel, cselszövésekkel átszőtt komédia fülbemászó dallamai ismerősen csengtek az operettkedvelő közönségnek, akik közül többen együtt dúdolták a színészekkel a legnagyobb slágereket. Egy csók és más semmi, a vágyam csak ennyi… sóhajtotta Sándor (Egyházi Géza), a sármos ügyvéd Anni (Fogarassy Bernadett), a válni készülő fiatalasszony fülébe a címadó dalt, amit valószínűleg még a műfajtól távol állók is ismerős nótaként aposztrofálnak.

Ugyanez az állítás igaz a Hallod e Rozika te vagy a Bőg a tehén című örökzöldre, A van, aki bevallja pajzán nótára, amely dallamok vidámságukkal könnyen belopják magukat a tudatunkba, és talán néhány napig nem is hajlandóak távozni onnan. A darab megtekintői biztosan nem is bánják, ha még egy ideig ott motoz a fejükben az operett édes világából néhány cseppnyi szirup, hiszen a vígjáték kacagtató jeleneteinek felidézése kellemes pillanatokat szerezhet a borongós őszi napokban. Dr. Sárkány (Straub Dezső) a pénzéhes ügyvéd a házasság ketrecében való komikus vergődése, Rozi (Oszter Alexandra) a szép megesett szobalány szipogása, Schön Tóni (Szabó Zsuzsa), a megtévesztő – férfi nevű –, nő megjelenése, a félreértések kacagtató vígjátéka, a kibontakozó szerelem, és a boldog végkifejlet felidézése akár napokra jókedvre derítheti a nézőket.

A telt házas nézőteret betöltő, időről időre felcsattanó kacagás és a jó színészi játékot jelző vastaps bizonyára az előadókat is feltöltötte egy adagnyi boldogsággal, ami kitart a következő játékig.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?