Felhős égből gólzápor

Azzal a céllal fogadta a Tiszaújvárost a Jászberényi FC Gyöngyösön, hogy győzelemmel igyekszik tapadni a dobogósokra. Ha kezdetben döcögött is a gépezet, később beindult a gólgyártás, így az első három helyezett elérhető távolságban van Arany László csapatától.

A borongós, álmosító időjárás a mérkőzés elején a JFC-t altatta el, az első bő húsz percben Sándor Istvánék nemigen tudtak huzamosabb időt az ellenfél térfelén tölteni. A mezőnyfölény mellett egy-két veszélyes helyzet is kialakult az eltiltott Miski helyett szereplő Menczeles kapujánál. Sőt, a 27. percben Hevesi-Tóth rosszul sikerült becsúszása után a játékvezető büntetőt ítélt, amit Nagy Péter révén értékesítettek a borsodiak (0-1).

Mintha ébresztőt fújtak volna a találattal, berényi oldalon igazából ekkor léptek a gázra, és csak tíz perc kellett az egyenlítéshez. Ludasi kapott jó labdát, a kimozduló kapus lábbal tisztázott előle, Svedyuk kitűnően reagálta le a helyzetet, és kb. 25 méterről egyből az üres kapuba emelt (1-1). A második játékrészben, alig három perc játék után egy 25 méteres szabadrúgást Fejes ballal mintaszerűen csavart a kapu bal oldalába (2-1). Sikerült megingatni a tiszaújvárosiak magabiztosságát, az 57. percben egy jobb oldali beívelést követően egy fejest bravúrral védett a látogatók kapusa, még az ismétlés is levágódott, harmadszor viszont Ludasi közelről a kapuba kotorta a labdát (3-1). A vendégek gondjai csak fokozódtak, amikor pár perccel az újabb bekapott góljuk után a Farkassal szemben durván szabálytalankodó Lippai kapott egyből piros lapot. Az egyre felszabadultabban játszó JFC szemre is tetszetősen szőtte támadásait. Alig három perc múltán Herczeg ültette hintába a védőket, és miután csak 11-est érően tudták megállítani a sértett büntetett, az elvetődő Tóth Csaba mellett-fölött látványosan emelt bokából a kapu közepébe (4-1). A hátralévő félórában a biztos előny tudatában ellencsapásokra rendezkedett be a berényi gárda, míg az ellenfél próbált faragni hátrányából, ami közvetlenül a lefújás előtt sikerült, azonban a meccs első harmada után sebességet váltó JFC megérdemelten nyert. Jászberényi FC – Tiszaújvárosi FC 4-2 (1-1)

Ismét fontos összecsapás vár a mieinkre, mégpedig a Diósgyőr II ellen idegenben, október 28-án, vasárnap 13.30-as kezdéssel. Október 31-én, a Bp. Honvéd ellen a Magyar Kupában 18 órától Kecskeméten villanyfényes mérkőzésen dől majd el a továbbjutás. A klub különbuszt indít a szurkolók számára, amelyre várják a jelentkezőket Pikó Attilánál, a 06/20-342-4670-es telefonon.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?