Szoros csata a bajnokkal

Szombaton este játszotta újabb hazai bajnoki mérkőzését Jászberény NBI A-s kosárlabda csapata az Alba Fehérvár ellen. A végig szoros, izgalmas mérkőzésen a bajnok nyert egy ponttal.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a berényi gárda. Igaz ugyan, hogy az első találat a vendégek nevéhez fűződik, de utána sorban hullottak a hazai kosarak is, főleg a triplákban jeleskedtünk. Az első negyedben öt ilyet alkottak a játékosok, amiben főleg Rakics jeleskedett, de Pantelics és Coleman is ezzel ragadtatta tapsra a szinte telt házas csarnok közönségét. Meg is lett az eredménye, hiszen 11 pontos előnyünknél záródott az első etap. A folytatásban aztán a fehérváriak is egyre jobban belelendültek és gyorsan felére csökkentették hátrányukat, sőt az első félidő végére sikerült egyenlíteniük, így 45-45 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A 15 perces pihenőt követően, mintha az öltözőben maradtak volna a mieink, hiszen egy 7-0-ás (45-52) rohanással nyitottak a vendégek. Ezt érezve a csapat „6. játékosa”, a szurkolótábor nagyobb hangerővel kezdte biztatni kedvenceit, ami értő fülekre talált a küzdőtéren. Coleman egymás utáni zsákolása pedig mindenkit talpra ugrasztott, merthogy már csak kettő pont volt a két csapat között, ami meg is maradt a negyed végére, azaz 59-61-nél kezdődött a zárónegyed, ez mint kiderült, ritkán látható óriási csatát hozott. Először Rakics révén kiegyenlítettünk, majd Pantelics duplája után már mi vezettünk. Ettől kezdve fej-fej mellett haladt a két gárda, majd jó 1,5 perccel a vége előtt mi vezettünk 81-80-ra, de nagy bánatunkra a csapat örökmozgója, Nelson elcsúszott és ölben vitték le a pályáról. Az Alba Lóránt kettesével átvette a vezetést, a visszatámadást viszont nem sikerült ponttal befejezni. A legvégére jött a dráma. Nyolc tized másodperccel a vége előtt Rakics bedobását Coleman Kerpel-Fronius Balázsnak passzolta, akinek a kezét – egy hajszálnyival ugyan –, akkor hagyta el a labda, amikor a palánk körül kigyulladt a piros fény. A játékvezetők biztonság végett visszanézték a videót, majd jóváhagyták az egypontos vendégsikert. JP Auto-Jászberényi KSE – Alba Fehérvár 81–82

A vereség ellenére vastapssal fogadta a publikum a JKSE produktumát, hiszen mindent megtettek a fiúk a bajnok ellen, de a végén Fortuna ezúttal az Albával volt. A vereségnél is fájóbb azonban Nelson sérülése, ami komolyabbnak tűnik. Egyelőre a 6. helyen várja a folytatást a JKSE, ami Pécsen lesz, majd november 4-én Körmend lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?