Nehéz sorozat

Az elmúlt egy hét során két nehéz mérkőzése is volt röplabdacsapatunknak, és mind a bajnoki címvédő Békéscsaba, mind pedig az éremszerzésre ácsingózó Vasas ellen vereséget szenvedtünk. Csütörtökön este azonban itt lesz a lehetőség a javításra. Éljünk vele!

Tudtuk jól, kőkemény ütközet lesz. Nem is tévedtünk. Pedig milyen jól kezdtünk a Békéscsaba elleni, idei első hazai mérkőzésünket múlt pénteken – aki ott volt, nem feledi! A legutóbbi öt (!) bajnokság győztese ellen a nyitójátszmában rendkívül bátran és kevés hibával játszottunk. Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen többek között Pintér Andrea és Katie Devaney végjátékban szerzett pontjaival megérdemelten szereztünk vezetést a szetteket tekintve. A folytatásban azonban a viharsarkiak képesek voltak magasabb szintre emelni a játékuk színvonalát, s bebizonyították, az elszenvedett vereségek ellenére idén is a bajnoki cím egyik fő esélyesei. Így tehát előbb egyenlítettek, majd végül 3:1-re meg is nyerték a meccset. Jászberény Volleyball Team – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE: 1:3 (21,-15, -17, -15)

Ezután következhetett hétfőn este a Vasas elleni idegenbeli összecsapásunk, amelynek szintén nem a mieink voltak az esélyesei, hiszen a fővárosiak mind a bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában az éremszerzést tűzték ki maguk elé célul. Ehhez képest nálunk mindkét sorozatban a legjobb négy közé jutásban reménykedik a klubvezetés. A piros-kék mezesek pedig – sajnos – ellenünk is bebizonyították, valóban komoly játékerőt képviselnek. Sokatmondó, hogy az egyik centerük, az azeri Ayshan Abdulazimova csupán néhány napja tért haza a világbajnokságról… A találkozón végig nagyon összpontosítottak a hazaiak, akik megérdemelten győztek 3:0-ra ellenünk. Vasas Óbuda–Jászberény Volleyball Team 3:0 (13, 11, 19)

Nincs azonban megállás! Hat napon belül a harmadik meccsünk következik majd, ezúttal az UTE ellen, hazai pályán! A IV. kerületiek játékerejét jól mutatja, hogy 3:0-ra legyőzték a Haladást és a bajnok Békéscsabát, valamint 3:2 arányban jobbnak bizonyultak a Vasasnál is. Abba viszont belekapaszkodhatunk, hogy legutóbb a Nyíregyháza ellen vereséget szenvedtek hazai pályán.

A találkozó október 25-én (csütörtökön) 20 órakor kezdődik majd a Bercsényi úti sportcsarnokban és az M4 Sport élőben fogja közvetíteni. De aki teheti, látogasson ki az ütközetre!

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?