Sok volt az emberhátrány

Megyei rangadón lépett pályára a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 10. fordulójában a Szolnoki MÁV otthonában. A találkozó előtt azonos pontszámmal álltak a küzdő felek a tabella harmadik, illetve negyedik helyén, mindössze egy-egy ponttal lemaradva az első kettőtől. Volt tehát tét, és a várakozásoknak megfelelően kiélezett csatát láthatott a szép számú közönség.

Kitűnő futball időben indult útjára a labda a tiszaligeti stadionban, ahová sok jászsági – köztük a klub által indított külön buszt megtöltő – drukker is elkísérte kedvenceit, így a lelátói hangulat is adott volt egy igazi derbihez. A kezdeti puhatolózás elteltével derült égből villámcsapásként került emberhátrányba már a tizedik percben a JFC. Egy labdaszerzés után Annus egyedül törhetett kapura, és miután még a tizenhatoson kívül eltolta a labdát a kifutó Miski mellett, a kapus szerelési kísérletét követően a szolnoki játékos nagyot esett. A játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a berényi hálóőrnek, így kényszerű csereként a hátralévő nyolcvan percre a kispadról beszálló Menczeles állt a gólvonal elé. Bár a szabadrúgásból nem alakult ki gólveszély, később néhány alkalommal próbára tették, a vendéglátók fölénye azonban korántsem volt nyomasztó. Szervezetten, egymást kisegítve védekeztek Hevesi-Tóthék, így nemigen látszott a létszámkülönbség. A félidő hajrájában Farkas lábában volt a vezető találat, a csatár azonban kitűnő baloldali elfutás után végül a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A szünetet követően sem volt benne a levegőben a hazai gól, sőt, ismét Farkas villant, Molnár-Farkas azonban védett, a túloldalon viszont elég volt egyetlen megingás, és a volt NB I-es gólkirály Simon Attila jobb oldali beadását az érkező Földi becsúszva, közelről juttatta a kapuba (1-0). Az emberhátrány után tehát még nehezebb lett a JFC helyzete, a kapuk azonban felváltva forogtak veszélyben, továbbra sem volt egyoldalú a mérkőzés, ami mindenképpen Sándor Istvánék érdeme volt. A csereként beállt Szanku közel járt az egyenlítéshez, de a kimozduló kapus mellett már nem tudta elpöckölni a labdát. A MÁV csapatkapitánya, a Jászberényben is éveket játszó Tisza Kálmán többször is veszélyeztetett, míg egy szögletet követően Szanyi fejesét fogta Molnár-Farkas. Az utolsó tíz percben kénytelenek voltak kockáztatni a mieink, így „kettészakadt” a pálya. A hazaiak könnyebben alakítottak ki helyzeteket, és a jászberényi gárda is az utolsó percig harcolt, ám gól már nem esett.

Szolnoki MÁV FC – Jászberényi FC 1-0 (0-0)

A következő játéknapon, október 21-én, vasárnap a Tiszaújvárost fogadjuk Gyöngyösön 14 órától. A szolnokiak ellenihez hasonló mentalitással, és persze teljes létszámban, meglehet a győzelem.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?