Jó félévet zártak az úszók

A klub versenyzői az év első hónapjaiban hét versenyen vettek részt. Ezek között volt a megyei bajnokság, a meghívásos területi verseny, valamint a Budapest Bajnokság, az Országos Gyermekbajnokság, és az Országos serdülő bajnokság.

A gyerekek becsületesen elvégezték a munkát – a heti 5-9 edzés -, amelyért dicséret illeti mindannyijukat, így nyugodtan mondhatom eredményes félévet zártunk. A cél természetesen nem lehet más, mint a második félévben ezeket az eredményeket megdönteni.

Tóth Károly Emlékverseny január 13. Mezőtúr. Több mint 200 versenyző részvétele mellett zajlott a verseny és rengeteg egyéni csúcsot úsztak tanítványaim. Közülük is kiemelkedett Galcsik Márk (2002) egy IV. és két V. helyezéssel, illetve Juhász Erik (2008) egy V. hellyel.

Megyei Úszóbajnokság március 11. Mezőtúr. Versenyzőink 2 arany és 2 bronzérmet szereztek. Csintó Botond 100 m vegyesúszás és 100 m hátúszás egyaránt I. hely, Galcsik Márk 100 vegyesúszás III. hely, 100 m gyorsúszás szintén III. hely.

Szezonnyitó Úszóverseny május 19. Tiszaföldvár. Ezúttal 28 érmet szereztek úszóink, nevezetesen: 15 arany-, 5 ezüst- és 8 bronzérmet. Legeredményesebb versenyzőnk Csintó Botond volt, aki négy versenyszámban indult és 4 aranyérmet szerzett.

Tölgyes Kupa Jászapáti június 23. Második alkalommal sikerült megrendezni Jászapátin a Tölgyes Kupa úszóversenyt. Klubunk úszói, kihasználva a hazai pálya előnyeit szinte minden versenyszámban egyéni rekordot értek el. Ennek eredménye a 17 arany-, 15 ezüst-, 6 bronzérem. Köszönet Jászapáti Város Önkormányzatának, illetve a Városüzemeltető Kft.-nek, melyek támogatása nélkül ez a verseny nem jöhetett volna létre.

Földvár Kupa június 21. Tiszaföldvár. A Földvár Kupán 16 klub közel 150 versenyzője vett részt. Jászapáti Sport Klub 11 versenyzővel képviselte városunkat. Eredmény: 15 érem (6 arany, 3 ezüst, 6 bronz), 4 oklevél (2 V. hely, 2 VI. hely). Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Csintó Botond és Galcsik Márk, akik az összesített pontversenyt is megnyerték a korosztályukban, ezzel elhódítva a Földvár Kupát.

Országos Gyermekbajnokság július 18. Kecskemét. Csintó Botond képviselte klubunkat az országos bajnokságon a gyermek korcsoportban. 50 m gyorsúszásban hatalmas egyéni rekorddal a kiváló 18. helyen végzett az igen népes 74 fős mezőnyben. 100 m mellúszásban technikai hibát vétett a nagy izgalom közepette, így sajnos elmaradt egyéni rekordjától.

Országos Serdülő Bajnokság július 25. Győr. Galcsik Márk és Csintó Botond (2 évvel idősebbek kategóriájában indult) képviselte klubunkat. Márk 50 m gyors, 100 m háton úszta meg évközben a kvalifikációs időt. Sajnos a versenyt túlságosan elizgulta, így a várt eredmény elmaradt. Botond 50 m gyors, 100 m hát, 100 m mellen úszta meg évközben a kvalifikációs időt, annak ellenére, hogy ő még csak gyermek korosztályú, de már a 2 évvel idősebbek szintidejét is képes teljesíteni. 100 m háton gyönyörű hajrával hatalmas egyéni rekordot úszott, ezzel a saját korosztályának ranglistáján aranyjelvényes minősítést kapott. A 100 m mellúszás volt a fő száma, ami ezután következett. A cél az volt, az egy héttel korábbi úszása során elkövetett technikai hibát kijavítsa. Ezt maradéktalanul teljesítette is és hatalmas egyéni rekorddal, közel 3 mp-el megjavítva saját csúcsát fejezte be a versenyt. Ezzel az eredménnyel korosztályában szintén aranyjelvényes minősítést kapott, mindemelett a 104 azonos korú versenyző között az előkelő 21. helyet foglalja el.

A klub versenyzői: Galcsik Márk, Csintó Botond, Mihályi Milán, Galcsik Dániel, Juhász Erik, Kozma Márk, Kozma Máté, Oláh Emese, Gyenes Boglárka, Fülöp Ferenc, Fülöp Bence, Sóti Anna, Sóti Laura.

Az első Városi Sportbál bevételét a gyógyúszáson résztvevő gyermekekre fordították, akik családi fürdőbelépőket kaptak a Tölgyes Gyógyvízű Strandfürdőbe.

Szerző: Juhász Szilveszter

Vélemény, hozzászólás?