Humorral tálalt sóska

Meccs, karrier és nők. Három olyan téma, ami a férfiak közt külön-külön is könnyen konfliktushoz vezet, különösen ha ezek mindegyike felvetődik, ráadásul egy sorsdöntő mérkőzés alatt az öltözőben.

Ebben a szituációban találta magát a Lehel Film-Színház vasárnap esti közönsége a Sóska, sültkrumpi előadásán, amit pikáns humorral tálalt a József Attila Színház társulata. A Lehel Film-Színház hétalkalmas színházi bérletének első előadásaként láthattuk Egressy Zoltán komédiáját, melyben kiváló színészek működtek közre: Nemcsák Károly, Bozsó Péter és Karácsonyi Zoltán.
A neves szereplőkből összeálló futballbírói hármas a legkülönbözőbb egyéniségeket testesítette meg, akik ugyan a magánéletben ki nem állhatják egymást, a pályán még is együtt kell működniük. Azonban a nézeteltéréseken nem segít a játékvezetőből lefokozott partjelző (Nemcsák Károly) sporival (Bozsó Péter) szembeni féltékenysége, és nincsenek kisegítve a szerelmi bánattal küzdő, kegyetlenül másnapos bírói asszisztenssel sem (Karácsonyi Zoltán).

Na, ebből a helyzetből sikerült hasonló katyvaszt kifőzni, mint az összetört szívű partjelző hőn áhított hölgyének specialitása, azaz sóska sültkrumplival. A futballberkeken belüli korrupció és a gyakori partnercserélgetés jól tükrözte a magyar valóságot, noha nem pont ez volt a cél, hanem a szórakoztatás, ami valljuk be jól sikerült. Legközelebb hasonló élményben október végén lehet részünk ugyanitt: az Egy csók és más semmi című színdarabon.

Fotó: jasznaplo.hu

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?