Aktív szépkorúak a Bercsényiben

Augusztus 29-én, szerdán tartották a megyei Idősotthonok Szépkorú, de Ifjúszívű Lakóinak XX. Kulturális és Sportversenyét a Bercsényi úti Sportcsarnokban. A megmérettetésre közel húsz településről több mint 300 szépkorú érkezett, akik közül a versenyzők énekkel, verssel és tánccal igyekeztek elnyerni a zsűri tetszését.

A szépkorú közönséget és az idősotthonok dolgozóit Szabó Tamás polgármester köszöntötte. Beszédében reményét fejezte ki a programok jó hangulatú, sikeres lebonyolítását illetően. Szavaival a gondozók áldozatos munkáját méltatta, akik nap mint nap odaadóan gondoskodnak idősebb polgárainkról és tesznek azért, hogy jól érezzék magukat.

Többek között ezen a napon is, melyre közel húsz településről érkeztek idősek, többen a Jászságból, Jászdózsáról, Jászárokszállásról, Jászapátiról, de voltak abádszalóki, mezőtúri és szolnoki versenyzők, illetve nézők is.

A fellépők csoportos énekkel, tánccal, színdarabbal vagy épp egyéni versmondással igyekeztek lenyűgözni a háromtagú bíráló bizottságot, személy szerint Hortiné dr. Bathó Edit múzeumigazgatót, Szarvasné Csilla könyvtárost és Kovács Zoltánné Lajos Krisztina népdalénekest.

A zenei ráhangolódást Pál Mihály és zenekara hozta meg népdal énekekkel, majd a Jászberényi Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény dolgozóinak vidám műsorát láthattuk. Ezután kezdetét vette a délutánig tartó ki mit tud, mely jó lehetőséget kínált kulturális és sportversenyekre, kikapcsolódásra és a minőségi időtöltésre.

A kulturális versenyen a vers és próza kategóriában második helyezést ért el Jászberényből Juhász László Gyóni Géza: Csak egy éjszakára c. versével. Csoportos énekben szintén másodikak lettek a Szent Klára Szociális Otthon lakói. Tánc kategóriában képzeletbeli ezüstéremmel gazdagodtak a Szent Ferenc Szociális Intézmény fellépői kendőstáncukkal. Végül egyéb kategóriában a Szent Ferenc Szociális Intézmény Naplemente Idősek Klubja ülőtánccal a második helyet hozta el.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?