Megérkeztek a légiósok

Azt már korábban hírül adtuk olvasóinknak, hogy kik érkeznek a jászberényi kosárlabdacsapathoz, most pedig arról számolunk be, hogy meg is érkeztek és már edzenek is a játékosok.

Szeptember 2. vasárnapjára esett ugyan, de ez mit sem zavarta a jászberényi kosárlabdázókat, hiszen e napon először gyakorolt együtt a társaság. Az újonnan érkező két magyar játékos, Fekete Viktor és Ruják Bence elmondták, hogy szívesen vették a megkeresést és örömmel érkeztek ismét Jászberénybe, merthogy mindketten játszottak már itt egy rövidebb időszakot. Mint mondták a „magyar egység” nagyon fiatal, így mindannyian számítanak arra, hogy szerepet kapnak a bajnokság során. Dicsérték mindketten a berényi szurkolótábort, szerintük biztos, hogy sokat segít majd biztatásuk a mérkőzések során.
Szintén nem ismeretlen, hiszen játszott már hazánkban a szerb Djordje Pantelic is, aki Németországból tette át a székhelyét újra Magyarországra.

– Ismerem a régebben itt játszó játékosokat, az újakkal meg majd folyamatosan megismerkedünk, valamint ismerem ezt a sportcsarnokot is, hiszen már játszottam itt régebben. Számomra mindenképpen előnyös lesz, hogy az edzőnk Lazics mester a honfitársam, hiszen régóta ismerjük egymást – válaszolta kérdésemre a komoly tekintetű, de barátságos szerb játékos. Ha próbajátéka sikeres lesz, akkor – Remon Nelson mellett – egy másik amerikai játékos, Orlando Coleman is a csapat tagja lesz, aki Új-Zélandról érkezik hozzánk. Ő eddig csak egyszer járt hazánkban, Pécsett és a fővárosban.

– Nem ismerem a magyar kosárlabdát, de szeretném mielőbb megismerni és természetesen a csapattársaimat is. Nemrég érkeztem és még nem nagyon jártam a városban, nem volt időm szétnézni, de pótolni fogom – mondta mosolyogva az amerikai fiú.

Az előzőleg említett játékosokon kívül: Cseh György, Kerpel-Fronius Balázs, Czirbus József, Szigedi Bence, Miljan Rakics és Aleksza Brbaklics is jelen volt az edzésen, így a Nikola Lazics – Lo el Hadji Malick edzőpáros 11 játékossal dolgozhatott. Értesülésünk szerint még egy hátsó magas embert szeretne igazolni a JKSE.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?