Új teniszpálya épült

A Jászapáti VSE teniszcsapatai évek óta „albérletben” játszották mérkőzéseiket. Viszont az ősztől kezdődően saját pályájukon fogadhatják ellenfeleiket. Közös összefogással a Tölgyes Gyógyfürdő mellett elkészült egy minden előírásnak megfelelő teniszpálya, amit augusztus 25-én, szombaton délelőtt vehettek először igénybe a sportág képviselői.

A sport iránt érdeklődők a Tölgyes Strandfürdő hátsó külső részén gyülekeztek, ahol a nyár folyamán igen rövid idő alatt kitűnő teniszpálya létesült. Az átadóünnepséget Lencse Attila a Jászapáti JVSE elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy kisebbfajta ünnepről van szó, hiszen a teniszpálya létrejötte nem csak a teniszezőkről szól, hanem sokkal többről. A közös összefogással elkészült létesítmény emeli a város és a strand lehetőségeit, színvonalát, lehetőségeit és vonzerejét.

Ismertette az idáig vezető utat, megköszönve mindenkinek az építéshez nyújtott segítségét.

Farkas Ferenc polgármester elmondta, hogy a Jászapáti VSE-nek adott támogatás egy része a teniszpálya bérlésére ment el, viszont az új elkészültével mindez megoldódott. Elismeréssel szólt Lóczi Miklós és Kasza Lajos segítségnyújtásáról, valamint a Városüzemeltető Kft-ről, és Bodnár Attiláról, aki a kivitelezők csapatát fogta össze. Kiemelte a sok-sok önkéntes, önzetlen társadalmi munkát, ami nagyban csökkentette a megépítés költségét. A térség országgyűlési képviselője, Pócs János pedig arra a jelenségre hívta fel a figyelmet, hogy akik elmennek valahová dolgozni, vagy szórakozni, vagy éppen lakhelyet változtatnak, mindig mérlegelnek. Amennyiben megfelelő körülményeket találnak egy adott településen a kultúra és a sport területén, akkor szívesen látogatnak el oda, jelen esetben Jászapátira.

Az ünnepi szalagátvágás után mindenki megszemlélhette az új létesítményt, ami nagyon korszerű, mindenféle szempontból. A három pályát rozsdamentes kerítés veszi körül, automata locsolórendszerrel látták el, a vonalak pedig műanyag borítást kaptak, így nehezen taposódnak el. Kovács Zsolt, az OB2-es csapat tagja nagy örömmel meg is jegyezte, hogy ezentúl nem kell Szolnokra utazniuk, ha ők a pályaválasztók, hanem „saját pályán” fogadhatják az ellenfeleket. Azt is hozzátette, hogy az OB2-es csapat hazai szereplése újabb lendületet adhat a fiatalságnak Jászapátin.

– Szerencsére vannak fiatalok is, összesen 15-en, akik hozzám járnak edzésre. Már most úgy tűnik, hogy többen is lennének, de egyelőre nincs olyan felnőtt edző, aki fogadhatná őket, de azon dolgozunk, hogy ez is megoldódjék minél előbb – ezt már Utasi László a fiatalok edzője mondta el.

A kerítésen belül, tehát minden adott, de a JVSE elnökének további tervei vannak.

– Létszükséglet, hogy mielőbb megépítsünk egy faházat, amiben öltöző, szertár és szociális helyiség kaphat helyet. Később a mellette lévő területet be szeretnénk füvesíteni, továbbá kültéri pingpongasztalokat, tollas- és röplabda pályát helyeznénk el – mondta el Lencse Attila.

Az első hazai bajnoki teniszmérkőzésre nem sokáig kellett várni, hiszen az OB2-es csapat, szeptember 1-én, szombaton lejátszotta első bajnoki mérkőzését. Győzelemmel avatták fel a pályát, Jászapáti VSE – Ábris Pro Open (Budapest) 5-4. Egyénit nyert: Németh Csaba, Bende Zsolt és Kárteszi Máté. Párost pedig: Kováts Zsolt – Csutár Kornél, valamint Mezei Viktor – Kárteszi Máté.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?