Szupergyors net Fényszarun

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3,2 milliárd forintért fejlesztették eddig az internethálózatot. Most 101 millió forintból Jászfényszarun is elérhető vált a gyors internet. A beruházás 2200 háztartásnak és több helyi közintézménynek óriási segítség.

A városban tartott sajtótájékoztatón az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, Solymár Károly Balázs hangsúlyozta, hogy a kormány év végéig minden háztartás számára biztosítani kívánja a legalább 30 megabites sávszélességű vezetékes vagy vezeték nélküli internet-hozzáférést. Ez két év előnyt jelent az unió által szabott határidőhöz képest.

Az államtitkár azt mondta, hogy szeretnék a magyar embereket a digitalizáció nyertesévé tenni, és a fejlesztések során elért minden nap nyereség versenyképesebbé teszi Magyarországot.

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ez a beruházás sokkal többről szól, minthogy Jászfényszaru 101 millió forint állami támogatással gyarapodott. Ma már az internet a családok megélhetése, az önkormányzatok működése és a gazdaság fejlesztése szempontjából elengedhetetlen.

Jászfényszarun az Invitel Zrt. 101 millió forint állami támogatás segítségével, alig egy év alatt építette ki a szupergyors optikai internethálózatot, amellyel akár 250 megabites szolgáltatási csomagok is elérhetővé váltak. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 3,2 milliárd forintba kerülő internetfejlesztés 150 ezer háztartást érint.

A helyettes államtitkár beszámolt arról is, hogy diákháló néven országos digitális iskolaprojekt indul, melynek keretében teljes körű, gyors wifihálózat épül ki 5070 általános- és középiskolában. Ez a projekt a megyében 25 ezer diákot érint majd.

Győri János Bertalan, Jászfényszaru alpolgármestere kiemelte: a helyi önkormányzat hosszú ideje minden olyan fejlesztést támogat, mely a lakosság és az itt működő vállalkozások fejlődését szolgálja. Felidézte: öt éve településükön nyílt meg a Samsung első digitális iskolája, a Samsung Smart School, melynek módszertana és tapasztalatai napjaink digitális oktatási fejlesztéseihez is példaként szolgál.

Forrás: MTI

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?