Négyszer köszönt be a JFC

A pályaválasztói jog felcserélése miatt ezúttal vendégként játszott Gyöngyösön a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 2. fordulójában. Hogy az elmúlt hónapok tapasztalatának köszönhető-e, de tény, Arany László csapata szinte otthon érezte magát, magabiztosan gyűjtötték be a három pontot a Csank János által dirigált házigazdák ellen.

Bátran kezdtek a berényiek, Herczeg szöglet utáni csúsztatott fejesét kellett védenie a gyöngyösi kapusnak, ám negyedóra elteltével kiegyenlítetté vált a küzdelem és a hazaiak is veszélyeztettek. Mielőtt azonban még jobban belelkesedhettek volna, egy mintaszerű támadás végén megszerezte a vezetést a JFC, Fejes beadását Svedyuk fejelte a hálóba (0-1). Az első játékrészből hátralévő időben a gyöngyösiek újabb próbálkozásainál Menczeles védéseire is szükség volt az előny megtartásához, a szünetet követően viszont gyorsan sikerült növelni az előnyt, a védőjéről jól leforduló Farkas okosan lőtt a tizenhatostól a bal alsó sarokba (0-2).

Bár a vendéglátók még ezt követően sem adták fel, egyre inkább kézben volt a mérkőzés, a szépszámú berényi szurkolótábort csak az bosszanthatta, hogy háromszor is ajtó-ablak helyzetben rontottak a mieink, de az utolsó tíz perc meghozta a további találatokat. Szanku Kristóf csereként beállva duplázott, előbb egy labdaszerzés (0-3), majd egy indítás után volt higgadt a fiatal csatár (0-4).
Gyöngyösi AK – Jászberényi FC 0-4 (0-1)

JFC: Menczeles – Szemere, Szanyi, Ilkovics, Fejes – Bálint A. (Győrfi, 85.), Sándor I., Szőllősi – Herczeg (Ludasi, 62.), Farkas J. (Szanku, 79.), Svedyuk.

Teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a berényi gárda, az erősebb játékosállomány mellett a jó csapatjáték és több kiváló egyéni teljesítmény volt a győzelem záloga. Két forduló után már csak három csapat százszázalékos, a JFC-nek a legjobb a gólkülönbsége, így jelenleg listavezető az ESMTK és az Eger előtt.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?