A kosarasok is elkezdték

A női röplabdások után a kosárlabdázók is elkezdték a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki idényre. Egyelőre csökkentett létszámmal dolgozik Nikola Lazics edző, de szeptemberben már teljes lesz a létszám.

Azt már korábban hírül adtuk, hogy továbbra is Nikola Lazics irányítja a jászberényi NB I A-s kosárlabdacsapatot. Továbbá arról is írtunk, hogy Cseh György, Kerpel-Fronius Balázs, Czirbus József marad az együttesnél, ill. a jászberényi Szigedi Bence is a felnőttekkel edz. Azóta napvilágot látott, hogy Miljan Rakics és Remon Nelson is marad, azaz továbbra is Jászberényben pattogtatnak. Az utóbbi napokban pedig három új játékos érkezett a JKSE-hez. Érdekes módon mindhárman játszottak már a Jászság fővárosában több-kevesebb ideig.

Ruják Bence, a 2015/2016-os bajnoki évben játszott itt, majd a Széchenyi Egyetem Győr NB I B-csoportos együttesében szerepelt a legutóbbi két idényben. Aleksza Brbaklics szerb és magyar állampolgársággal is rendelkezik, miután az utánpótlás-bajnokságban elegendő időt töltött már el hazánkban, nem számít légiósnak. Ő is játszott már a JKSE-ben, 20 éves, 195 cm magas, hármas poszton is bevethető. Legutóbb az NB1/B-ben szereplő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesének volt a tagja. Fekete Viktor sem ismeretlen nálunk. Ő 23 éves, 189 cm magas, kettes poszton bevethető játékos, aki a 2014/2015-ös évadban szerepelt nálunk, majd két idény erejéig a Zalakerámia ZTE KK-hoz szerződött, legutóbb pedig a 2017/2018-as idényben, a DEAC kosarasa volt.

Az is nyilvánosságot kapott, hogy Djordje Pantelic is Jászberénybe igazol. A német első osztályból, a Mitteldeutcher BC-től érkezik, de korábban már játszott Szombathelyen és Zalaegerszegen is. A 34 éves játékos igen tapasztalt és jó centernek számít kosaras berkekben. Érkezik három hetes próbaidőre is egy légiós, az új-zélandi bajnokságból, ahol a bajnokcsapat tagja volt. Ő Orlando Coleman, 196 cm magas, 95 kilós, 26 éves, az amerikai egyetemi bajnokságban edződött, de játszott Kanadában, Mexikóban és Szerbiában is.

A fent felsorolt magyar játékoskeret augusztus 13-án kezdte meg a felkészülést, az idegenlégiósok pedig szeptembertől kapcsolódnak be a munkába. Gulyás Csaba, a JKSE elnöke elmondta, ha az amerikai véletlenül nem felel meg, akkor még két magas idegenlégiós érkezése várható. Azt is megtudtuk az elnöktől, hogy két felkészülési tornán szerepelnek majd, mégpedig Miskolcon és Losoncon. De emellett hazai meccseket is terveznek.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?