Zenés hétvégi randevú

Július 21-22-én, szombat és vasárnap a 45 évvel ezelőtt életre hívott és 29. alkalommal megrendezett Jászsági Randevú a hagyományokhoz híven kulturális szórakoztató műsorok széles választékát kínálta, amelyeken a legkisebbektől az idősekig mindenki talált kedvére való műsort.

Szombaton kilenc órakor megkezdődött az Öregfiúk nagypályás labdarúgó mérkőzés a Jászapáti Városi Sportpályán a ragyolci és a hazai csapat között. A hazai csapat egy gyönyörű támadás utolsó perceiben szinte a mérkőzés végén szerezte meg a vezetést, és ezzel a győzelmet is.

Közben tíz órakor, a Polgármesteri Hivatal előtt már gyülekeztek a hintósok, illetve a lovasok, akik végigvonultak a város utcáin, megérkezve sorba a sportpályára. A sorrendet tartva felvonultak a színpad előtt, miközben a színpadról bemutatták őket.

A 29. Jászsági Randevú ünnepélyes, hivatalos megnyitása pontosan 11 órakor kezdődött Farkas Ferenc polgármester köszöntőjével és beszédével a sportpályán elhelyezett, a legnagyobb apáti rendezvényt megálmodó Mihály Béla emléktáblája előtt. A megnyitó során az emléktábla megkoszorúzása is megtörtént.

Az ünnepélyes megnyitó után az ebéd következett, amelyet a Frikandó Fogadó biztosított a jelenlévők számára. Az ebédet a színpadon Fehér Endre és csapata a „Jó ebédhez szól a nóta” címszó alatt kísérte Sülyi Károly és Balogh Mónika közreműködésével.

A helyi fellépők képviseletében a Százszorszép Néptánccsoport húsz perces előadása jött, majd kisebb szusszanás után a Kudumba Interaktív Dobshow következett, a közönség félórás közös dobolásával.
A hangulat és a jókedv továbbfokozása érdekében Bellus István humorista lépett a színpadra és csalt mosolyt az emberek arcára, majd Herbály András bűvész vette át a stafétát és kápráztatta el a közönséget. A sorozatos megfejthetetlen trükkök egy-egy elemébe bevonta a fiatalokat és az idősebb korosztályt is, akik aktívan részt is vettek.

Kora este Kóródi Anikó bűvölte el a hallgatóságot, majd Varga Antal füttymester egy nem mindennapi produkcióval mutatkozott be. A félórás füttykoncert után Kátai Lilla énekesnő hasonlóan színvonalas előadással szórakoztatta a jelenlévő közönséget.

Egy színpad előtti produkció következett a Vaga Banda Gólyalábasok előadásában. Közel egyórás előadásukat a kicsik és a nagyok is egyaránt élvezettel, nevetéssel kísérték. Ők is bevonták a közönséget, amely által családiasabb, közvetlenebb hangulat alakult ki.

Este nyolc órakor Pándy Piroska Liszt Ferenc-díjas magyar opera- és operett énekesnő, illetve az Operett Voices Társulat tagjai örvendeztették előadásukkal a közönséget.
A rendezvény első napját látványos tűzijáték zárta. A jelenlévők a másfél órás operett estet követően a sportpályáról átvonultak a strandon keresztül a tűzijáték helyszínére, a Panna tóhoz, ahol egy közel félórás látványos elemekkel tűzdelt tűzijátékot láthattak.

Vasárnap délelőtt tíz órától a Kiskalász Zenekar koncertje hívogatott a szó szerint is felhőtlen szórakozást ígérő napra. Az együttes leginkább Bartos Erikának, a kortárs gyermekirodalom meghatározó alakjának verseire írt dalokkal lopja be magát a gyermekek és szüleik szívébe. Vidám muzsikájuk megalapozta a Jászsági Randevú második napjának kellemesen könnyed hangulatát.

Jancsi Bohócot Jászapátin senkinek sem kell bemutatni. Ahol megjelenik piros orrával harmonizáló vörös üstökével, ott garantált a jókedv. Egyórás műsorát követően sem szűnt meg a móka, hiszen tréfáival, ördöngös ügyességgel hajtogatott luficsodáival egész nap szórakoztatta a gyerekeket.

Ugyancsak a legifjabb korosztálynak kedvezett a mini játszótér, ahol szüntelenül mozgott az ugrálóvár a rajta ficánkoló gyerekektől. A mobil kalandparkban is sokan próbára tették ügyességüket, bátorságukat. Az ugrándozás, mókázás után jól esett megpihenni az étkezősátorban, ahol a finom étkek mellé a szombathoz hasonlóan Fehér Endre és zenekara muzsikált.

Szintén a kis színpad adott helyet a helyi csoportok és a testvértelepülések képviselőinek kulturális műsoraihoz. Láthattunk itt nép- és modern táncot, hallgathattunk népzenét. Elsőként a Muskátli Népdalkör előadását kísérhettük figyelemmel, majd a hagyományokat őrizve következett a Roma Hagyományörző Táncegyüttes. A helyi fellépők sorát a Jóbarátság Nyugdíjas Klub méltóképp zárta. Őket a testvértelepülésről érkező marossárpataki Néptáncosok követték színvonalas előadásukkal.

Közben a nagy színpadon már az Experience zenekar beállása zajlott. Némi csúszással, de annál nagyobb hatást kiváltva indult a koncert, amely 16:30-ig rendületlenül tartott. 16.40- kor ismét a helyi fellépők népes táborából a New Style Fanatix tánccsoporttól egy hip-hop táncprodukció következett. A kis színpadon hangolódott a koncertre a Cozombolis együttes, akik másfél órát zenéltek. A nagy színpadon a Republic előzenekara, a Jazztelen jó hangulatú, felvezetésként remekül szolgáló félórás koncertet adott, amely megadta a kellő tüzet, löketet a közönségnek a Republic fantasztikus koncertjére.

A Republic együttes 20:20 körül került a nagy színpadra, amelyre kellőképp gyülekezett a tömeg. Az előadást különböző látványelemekkel is fokozták, a led falak mellett a színpadi pirotechnikai eszközök, illetve füstgépek is tarkították a show-t. A Republic koncert tíz óra körül zárult, és ezzel a rendezvény is a végéhez érkezett.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?