Győzelemmel kezdtek a focisták

Megkezdődött a pontvadászat a labdarúgó NB III Keleti csoportjában is. A jászberényi focisták, igen ütőképes csapat vendégei voltak az első fordulóban, hiszen a volt NB II-es Cigánd együttese fogadta őket.

Igen sokan, jó ötszázan voltak kíváncsiak a két együttes összecsapására a bodrogközi kisvárosban, ahol a mérkőzés elején, egymást igyekezett felmérni a két alakulat. Ez úgy tűnik a berényieknek sikerült hamarabb, hiszen egy jó negyedóra elteltével – a hazai szurkolótábor előző évi kedvence – Svedyuk Alex nagy lövését kellett hatástalanítania a vendéglátók kapusának. Később is a higanymozgású csatár borzolta a publikum idegeit, de csak a hazai portást tette naggyá. Hiába játszott fölényben a JFC, egy félóra elteltével elég volt egy kis zavar a védelemben és máris 1-0-s cigándi vezetéssel vonultak rövid pihenőre.

Arany László a szünetben arra hívta fel a figyelmet, hogy türelmesek legyenek, lehetőleg kerüljék a magas labdákat, azaz a földön játszanak. Ezt úgy látszik be is tartották a fiúk, mert tíz perc elteltével megzörrent a hazai háló. Szemere indította Farkast, aki kibújt a védők közül, keresztbe adta a labdát, és a jókor érkező Szőllősi Ferenc egyenlített, 1-1. Majd a csereként beállt Bálint Artúrral nem bírtak a borsodi védők, erőszakos betörését csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt büntetőt Farkas János értékesítette, 1-2. A hazai gárda igyekezett egyenlíteni, nekik is volt ziccerük, de Menczeles a helyén volt. Az utolsó percben viszont mi szerezhettünk volna újabb gólt, de nagy helyzetben Farkas mellé emelte a labdát.

Cigánd SE – Jászberényi FC 1-2 JFC: Menczeles – Szanyi, Hevesi-Tóth, Ilkovics (Bálint A., 57.) – Szemere, Sándor I., Szőllősi, Fejes – Herczeg (Szanku, 73.), Farkas J., Svedyuk (Lékó, 88.).

– Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, de még sok javítani való van a játékunkon. Nagyon sok biztató jelet láttam, azon vagyunk, hogy napról-napra javuljon teljesítményünk. Remélem, hogy a szombati Gyöngyös elleni rangadón már több helyzetet ki tudunk használni – nyilatkozta Arany László vezetőedző. A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a Mátraalján.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?