Ötvenmilliós beruházás Jászágón

Ünnepélyes keretek között átadták a felújított Helytörténeti Gyűjtemény épületét, valamint a Községházát augusztus 2-án, Jászágón. A 49,78 millió forintos uniós forrásból a két épület külső megújulása és energetikai korszerűsítése valósult meg.

A nyári forróságban a jászágói óvodások Mary Poppins Esernyőtáncával idézték meg a frissítő zápor hangulatát. Az égi hűsítőre azonban még várni kellett, nem úgy, mint az önkormányzati épületek átadására, melynek okán szép számú közönség gyűlt össze csütörtök délután.

Mozsár Lászlóné a település polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a falu életében nem volt még ekkora volumenű nyertes pályázat. Ennek tekintetében mondott első sorban köszönetet a Jászság országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak, aki közbenjárt a falu fejlődéséért. A pályázatot már 2016-ban beadták, amely nyertes elbírálásban részesült és idén februárban sor került az első tárgyalásra is. Ezután a kivitelező tavasszal hozzákezdett a munkálatokhoz, amely az időjárást és a helyszűkét tekintve sem volt zökkenőmentes. Ennek ellenére sikeresen lezajlottak a fejlesztések, amelyből a választások alatt és az ügyintézés során semmilyen negatívumot nem érzékeltek a lakosok. A Községháza és a Helytörténeti Gyűjtemény ezúttal megszépült külsővel, új nyílászárókkal és korszerűbb energetikai rendszerrel várja a látogatókat.

A köszöntők sorát Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár folytatta. Beszédében korunk egyik problémájára mutatott rá, miszerint sokan a nagy városokban keresik a boldogulást. Az államtitkár szerint a vidéki fejlesztésekkel, modernizációval el lehet érni azt, hogy a fiatalok letelepedés szempontjából vidékben gondolkodjanak.

Pócs János országgyűlési képviselő köszöntőjében felidézte az elmúlt időszakban történt Jászságot érintő jelentős beruházásokat majd a fejlesztések kapcsán kiemelte a kormány, a városi elöljárók és a lakosság aktív szerepét. Ezután visszakanyarodva Jászágó növekedésére Mozsár Lászlóné polgármester asszony kitartó munkáját méltatta, mellyel csaknem 125 millió forintnyi támogatást sikerült megnyernie a község részére.

A köszöntők után Kiss Csaba esperes plébános szentelte fel az épületet, majd a nemzetiszín szalag átvágásával hivatalosan is átadták az épületeket.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?