Strandröplabda Kupa forróságban

Július utolsó hétvégéjén nyolc csapat részvételével – első alkalommal – rendezett strandröplabda kupát a J.V.V. Nonprofit Zrt. a felügyelete alatt lévő Lehel Strandon.

Július 28-án és 29-én Jászberényben a külső strandon a fürdőzők egy jó hangulatú amatőr standröplabda bajnokság küzdelmeibe is bepillanthattak. Az esemény ötletgazdája a J.V.V. Nonprofit Zrt. kontrolling vezetője volt.

– Sok éven keresztül aktívan röplabdáztam, és adta magát a gondolat, hogy rendezzünk egy strandröplabda kupát, hiszen itt a nyár, csodálatos a környezet a kinti strandfürdő területén, valamint adott a pálya és a víz közelsége is. – mondta Kalics József. Az ötlet kivitelezése mindenképpen a Lehel SC egykori NB I-es játékosának, az amatőr Nyuszi Kupák jászberényi szervezőjének köszönhető.

– Nem volt egyszerű összeszervezni a nyolc csapatot, hiszen nagyon sokan nyaralnak, meg a strandröplabdát négy fővel nem igazán szokták játszani. De azért sikerült! A csapatok felét helybéliek alkották a többi gárda meg vegyes, azaz más városokból is érkeztek játékosok és elmondható, hogy végül is jó hangulatú társaság szállt harcba a nagy melegben. – nyilatkozta Nagyné Szathmári Katalin.

A csapatok összetétele vegyes volt, olyan hölgyek, urak léptek pályára, akik szeretik ezt a sportot. Aktív röplabdások közül csatasorba állt Pintér Andrea és a JRK edzője Makai Péter is. Sőt a JRK egykori játékosa Németh Molnár Zsuzsanna is, aki még szülési szabadságon van ugyan második gyermekével, de ő is élt a lehetőséggel, hogy újra pályára lépjen. Mint elmondta, kicsábította a férjét is és még két jó barát tett eleget a hívó szónak és máris sikerült egy csapatot alakítaniuk. Azt is megtudtuk Zsuzsitól, hogy az első gyermek után még úgy gondolta visszatér sikerei színhelyére, de végül is inkább egy második gyermek mellett döntött. Így aktív pályafutását befejezte, már csak amatőr tornákon vesz részt. A kosárlabdások csapatkapitánya Cseh György is kipróbálta magát, azaz e két napon át sportágat váltott. Mint élsportoló természetesen a játékot is komolyan vette, és mint mondta nekik számított az eredmény is.

Nos, vasárnap délután az eredményhirdetéskor a Pintér Andreát is soraiban tudó Homokvihar együttese örülhetett a legjobban, ők lettek a J.V.V.N. Zrt. Strandröplabda Kupa győztesei. Megelőzve egy Jászberény, Veresegyháza, Gödöllő, Székesfehérvár vegyes csapatot, és a másik jászberényi Optimum gárdáját. A rendező Zrt. jóvoltából még egy-egy különdíjakat is átadtak. A legjobb női játékos Görbe Szilvia lett, míg a legjobb férfi játékosnak járó ajándékot Makai Péter vehette át.

Ez volt tehát az első Strandröplabda Kupa, de a J.V.V.N. Zrt. vezetése hagyományt szeretne teremteni, és ha lesz rá érdeklődő, a következő nyáron is meg kívánják rendezni a tornát.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?