Folytatódik a szúnyogirtás

A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. 2018. augusztus 1-3. között folytatja Jászberény város belterületén a csípőszúnyog irtási feladatainak elvégzését alvállalkozók bevonásával.

Az irtás vegyszere földi melegködképzéses technológiával és légi kistérfogatos ULV technológiával kerül kijuttatásra. A szükséges engedélyek a hatóságoktól rendelkezésre állnak a tevékenység ütemezett végzésére.

Az alkalmazott vegyszer a hatóság véleménye szerint az alkalmazott dózisban emberekre, növényekre, melegvérű állatokra nem jelent egészségügyi kockázatot. A tisztiorvosi szolgálat közleménye szerint a kijuttatásra kerülő szer általános EU-s engedéllyel rendelkezik, amelyet ha előírásszerűen alkalmaznak, akkor semmiféle veszélyt nem jelent. Amennyiben valaki mégis tart a vegyszertől, a jelzett napokon kérjük az érintett területektől távolabb tartózkodjon.

2018. évben a korábbi évi két alkalommal történő légi kijuttatás helyett évi három alkalommal lesz végrehajtva a hatékonyság érdekében, melyből ez a második légi kijuttatás. A földi melegködképzéses eljárás pedig a korábbiaknak megfelelően évi öt alkalommal történik. A kijuttatások időpontjáról ezúton értesítjük a lakosságot a médiumok segítségével.

Mindannyiunk érdekében végezzük tevékenységünket, ezért kérjük megértésüket és szíves türelmüket!

Jászberényi Vagyonkezelő és
Városüzemeltető Nonprofit Zrt.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?