Üzenni a dalokkal

A világtalálkozó kísérőrendezvényeként adott sodró erejű koncertet zenekarával Rúzsa Magdi. Az Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas énekesnő igazi nyáresti hangulatot varázsolt a színpadra.

Gyönyörű, tiszta énekével azonnal magával ragadta hallgatóságát, és dalai mindenkihez utat találtak.

Már a koncert kezdete előtt megtelt a színpad előtti és körüli tér, és a kivetítő elé is sokan összegyűltek. Az énekesnőt hatalmas üdvrivalgás fogadta, amikor a mikrofon elé lépett. Dalválogatásában a közönségkedvenc dalai mellett egy cigány népdalt is elénekelt, amellyel azt szeretné üzenni, hogy hídnak kell lenni a békesség kedvéért. Elmesélte, hogy a dalnak csak szerb szövege volt, ezért megkérte az édesanyját, hogy írjon hozzá magyar nyelvű szöveget.

Most sem maradt ki a repertoárból a számára, de számunkra is oly kedves Egyszer című dal, amit Presser Gábor írt neki, mint ahogy az Április című dala sem.

A számok közti szünetekben az énekesnő mesélt gyerekkori élményeiről, álmodozásairól. Elmondta, hogy szerinte gyerekként sokkal többet merünk, valahogy neki merünk menni a világnak. Hiszünk abban, hogy bármi megtörténhet, hogy jól alakulnak a dolgok, aztán felnövünk, és nagyon sok mindent megvalósítunk abból, amit szeretnénk vagy szerettünk volna. Ugyanakkor elkezdünk félni, hogy mi lesz, hiszen már van mit elveszíteni.

– Amikor elkezdek egy kicsit is félni, hogy mi jön, hogy bármit is elveszíthetek, akkor megpróbálom felébreszteni magamban azt a gyereket, aki annak idején ott ücsörgött a szalmabálák tetején a csillagos eget nézve, és hitte, hogy igenis ki lehet törni, lehet nagy dolgokat csinálni.

Másfél órás koncertjét csak több ráadás dal eléneklésével tudta befejezni, amiket a közönség vastapsával kikövetelt tőle.

Az énekesnő ősi ír áldással búcsúzott:
Legyen előtted mindig út,
Fújjon mindig hátad mögül a szél,
Az eső puhán essen földjeidre,
A Nap melegen süsse arcodat,
S míg újra találkozunk,
Hordozzon Téged tenyerén az Isten.

Bognár Mária
Latest posts by Bognár Mária (see all)

Bognár Mária

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?