Díjugrató lányok

Több mint tíz évre tekint vissza a Jászberény külterületén működő Ugrin Lovasiskola. Már korábban is sikeresen szerepeltek díjugratóik, de a június eleji minősítőverseny különösen nagy jelentőséggel bír számukra.

Június 8-10 között rendezték Balatonvilágoson az Országos Minősítő Versenyt a díjugratók részére, ahol az Ugrin Lovasiskola színeiben négy utánpótláskorú versenyző is indult. Ugrin Ildikó tanítványai jó egy éve kezdték a díjlovaglást – és voltak már megmérettetésen –, de a Balaton melletti verseny hozta meg számukra az igazi sikert. Mindannyian egy méteres akadályok felett „ugrattak” lovaikkal. Az első három helyezett az oklevelek mellé egy-egy kupát is át vehetett az eredményhirdetéskor. Horváth Dorka szerezte a legtöbb kupát, aki a kezdő lovas stílus kategóriában egy-egy első és második helyezést ért el, a nyitottban pedig harmadik lett. Gerőcs Bernadett a nyitott versenyszámban győzött, a kezdő lovas stílusban pedig a harmadik helyen végzett. Vígh Réka pedig két második és egy harmadik helyezést gyűjtött be. Természetesen Nagy Fruzsinát is dicséret illeti, hiszen ő is ügyesen helytállt.

– Nagyon elégedett vagyok tanítványaimmal, hiszen alig egy éve, hogy versenyszerűen lovagolnak, és most három nap alatt hét kupát nyertek, igazán kitettek magukért – mondta hazaérkezésükkor Ugrin Ildikó edző.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?