Az úszás napja

Ebben az évben városunk is csatlakozott a Magyar Úszás Napja országos rendezvénysorozatához, melynek programjain június 16-án, szombaton délelőtt lehetett csobbanni a Lehel Strandfürdőben.

A Magyar Úszó Szövetség kezdeményezésére, az önkormányzat támogatásával, a helyi esemény rendezői szerették volna, az évről-évre megrendezésre kerülő Magyar Úszás Napján, hogy minél többen élvezzék az úszás élményét, illetve vegyenek részt vizes sporttal kapcsolatos rendezvényeken. Ehhez a strandot üzemeltető JVV Nonprofit Zrt. ingyenes belépést biztosított az érdeklődőknek, és természetesen az úszóünnep programjai is díjmentesek voltak.

Horgosi Zsolt, a JVV Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg és indította útjára az első alkalommal meghirdetett rendezvényt. A kilátogatók először látványos vízilabda bemutatón ámulhattak, a sportág edzésein résztvevő fiataloktól. Majd felkészítőjük és az programokat levezénylő Véghelyi Árpád vezetésével aqua fitnesz bemutató részesei lehettek, akik át szerették volna mozgatni magukat az uszoda vízében.

Versenyzésre is adódott alkalom, négyfős, helyben szerveződő csapatok mérkőztek meg egymással 4×50 méteres úszásban, ami bármilyen úszásnemben teljesíthető volt. Nem véletlen, hogy a versengést az ifjú triatlonosok csapata nyerte, hiszen rendszeres úszóedzésekkel is készülnek versenyeikre. A megmérettetést eredményhirdetés követte, amelyen a helyezettek okleveleket és a JVV Nonprofit Zrt. által felajánlott ajándék belépőket vehettek át Sipos Zoltán önkormányzati képviselőtől. Majd lazításképpen, az aqua zumba elemeit próbálhatták meg a vízben való mozgásformák kedvelői.

Az ebéd utáni órákban többen leúszták az életkorhoz kötött, egy vagy két medencehosszt, hogy desszertnek kiérdemeljék az ajándék jégkrémet.

A Magyar Úszás Napja, az úszás ünnepe, itt helyben első alkalommal jól vizsgázott, érdemes lesz akár egész napos rendezvényként foglalkozni vele a jövőben.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?