Közeleg a ZagyvaParty Fesztivál

A közelgő, immár ötödik ZagyvaParty Fesztivál programjairól tartottak sajtótájékoztatót az eseményt szervező Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai, június 13-án, szerdán délelőtt a mozi galériáján.

Az elkövetkező hét második felében, június 21-én csütörtöktől 24-én vasárnapig az V. ZagyvaParty Fesztivál forgataga várja látogatóit, vendégeit a Margit-sziget árnyas fái alatt.

A szervezőcsapat vezetője Tóth József, bevezetőjében elmondta, az elmúlt években sikerült megtartani a fesztivál értékeit és négy nap alatt továbbra is tematikussá teszik a zenei kínálatot. Csütörtök a jazz, péntek a blues, szombat a Fordulónap, ahol a népszerűbb zenék lesznek hallhatóak, vasárnap pedig az Ínyenc nap, melynek főzőversenyére sok csapat jelentkezett. Hozzátette még, nagy örömére szolgál, hogy fellépőt és programelemeket is be tudnak mutatni a fesztivál beharangozó keretében. Ezzel megszólította Szórád Csaba ”Jimmy” basszuszenészt, a szombat este fellépő Kowalsky meg a Vega együttes jászberényi tagját. Jimmy pár szóban beszél arról, hogy 15 éves a zenekar és öt éve játszottak legutóbb berényi közönség előtt. Jubileumi koncert műsorukat fogják lenyomni a Szabadtéri Színpadon, ahová komoly látvány és hangrendszerrel érkeznek, vizuálisan megtámogatva a produkciót. A fellépést már nagyon várja, ami izgalomban is tartja, hogy itthon, minden gördülékenyen menjen.

Az idei ZagyvaParty új programeleméről, a Ciao Ciao Itália Fesztiválról, annak megálmodója, egy olasz fiatalember, dr. Giuseppe de Vita beszélt. Ez lesz, az első alkalom Magyarországon ahol bemutatkozik ez a rendezvény, mely szeretne eredeti olasz atmoszférát teremteni, kezdve az ételektől, italokon át a zenei élmények tekintetében is. Bevezetni a látogatókat az olasz kultúra életébe mely minden érzékszervünkre hat. Ételeket kóstolhatunk melyek eredeti, Olaszországból származó alapanyagok felhasználásával készülnek, pizzát, tésztát, fagylaltot. Megízlelhetünk kiváló borokat és tipikus olasz aperitifoat, melyekből vásárolni is lehet. Pénteken este táncos mulatság mutatja majd be az olasz slágereket, ahol átélhető lesz a Dolce Vita életérzés.

Góg Zoltán a fesztivál zenei színességéről beszélt, megemlítve, hogy minden tematikus napon lesz jászberényi kötődésű zenekar is. A Jazz napon, minőségi jazz zene lesz hallható könnyebb formában. Különleges fellépője az estének Rick Toldon az USA-ból, aki együttesével Jimi Hendrix számokat fog játszani jazzes átdolgozásokban. A Blues nap kiemelt vendége Bigg Daddy Wilson és zenekara lesz, szintén az államokból, egy igazi autentikus bluesman, aki már többször koncertezett nálunk. Ezen a napon lép fel az ország legrégebbi tribute zenekara a The Doors Emlékzenekar is. Szombaton a Tint’ íz vérpezsdítő magyar és cigány zenéje várja a táncolókat a nagyszínpad elé. Az Ínyenc napon egy ínyencség, a több mint 35 éves KFT zenekar koncertje fűszerezi és zárja a programokat.

Suhaj Csilla Tünde családi és gyermek programok sokaságából tartott ízelítőt, kiemelve az óriás szalmabála várat, mely játszótéri attrakcióként lesz használható. Mivel a jóga világnapja is a fesztivál idejére esik, néhány program ehhez is kapcsolódik, többek között a séta jógát vagy éppen a hahota jógával lehet megismerkedni. Az Ínyenc nap programjából megemlítette, hogy kiemelkedő közreműködője Bede Róbert mester szakács lesz, aki látványos főzőbemutatót tart.

Zárszavában Tóth József néhány mondatban még kiemelt néhány elemet a fesztiválprogramok sokaságából. A Kapitány-kertben újra lesz kertmozi, ahol négy nagyon jó filmet lehet majd megtekinteni. A Margit- szigeten az eddigiekhez képest más jellegű teret próbálnak kialakítani a nagyszínpad és környékén, érdekes új megközelítésben lesz látható a fesztivál helyszíne.

A jövő csütörtöktől csinálják majd a fesztivált és mindenkit várnak kellemes időtöltésre.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?