Tanévzáró ünnepség a Székelyben

A Székely Mihály Általános Iskolában nagy hagyománya van az angol és a zenei tantárgyak emeltszintű oktatásának. A diákok a megszerzett tudásukat az előző évekhez hasonlóan kedves műsorral mutatták be családjuknak június 5-én a tanévzáró ünnepségen.

Nagy volt a nyüzsgés az Ifjúsági Házban délután öt óra előtt, amikor a fellépés előtti utolsó egyeztetések zajlottak. A kisdiákok közül jó páran még odaszaladtak a szülőkhöz egy-egy puszira, majd Gálné Sas Anikó tanárnő köszöntőjével kezdetét vette az ünnepség.
Az idei tanév különleges volt a Székely Mihály iskola életében, hiszen a tagintézmény ötven évvel ezelőtt kapta meg a világhírű operaénekes nevét. Ebből az alkalomból a névadó tiszteletére jubileumi ünnepségsorozatot rendeztek. A tanárnő elmondta, hogy hasonlóan nagy lelkesedéssel készültek erre az eseményre is. Az ünnepséget szeretnék méltóvá tenni ahhoz a szellemiséghez, amely áthatotta az intézményt az elmúlt fél évszázadban.

Elsőként Lányi Lászlóné vezénylésével a Kicsinyek Kórusát hallhattuk, majd a Székely Mihály Gyermekkar folytatta a fellépések sorát. A repertoárban több osztály néptánccal elevenítette fel a Kárpát-medence nagy múltú tánchagyományát. Mindemellett hallhattunk népdalcsokrokat, komolyzenei előadást, valamint a diákok bemutatták angoltudásukat is ének vagy éppen mesejáték formájában. Olykor megszeppenve léptek színpadra, de a kezdeti lámpalázon hamar túllendültek előadásuk alatt. Ezt nagyban segítették a biztató tekintetű szülők, és a színpad mellett álló felkészítő tanárnők, akik segítőkezet nyújtottak az apróságoknak.

Az iskola nagy hangsúlyt fektet az Erasmus+ program keretén belül szervezett nemzetközi tanulmányutakra, melynek legutóbbi projekttalálkozójáról a 7. és 8.-os angolosok számoltak be az utolsó műsorszám előtt. Ezt követően az ünnepséget a nyolcadikosok búcsúzója zárta, ők ugyanis jövőre már másik iskolában kezdik meg az új tanévet.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?