A legszebb hegyikutya

Őrző-védő CAC kutyakiállítást rendezett a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ/)/ Jászberényi Önálló Jogú Szervezete a Borsóhalmi úti Mentőkutya iskola területén június első vasárnapján.

Verőfényes napsütésben, délelőtt tíz órakor négy körben kezdődött a szépségverseny. Közel ötven fajtából összesen 214 nevezés érkezett. Bár inkább a Dunától keletre lakók autóztak városunkba kedvenceikkel, azért jöttek a Dunántúlról is. A bírálatok fél kettőkor fejeződtek be, ezután következett a nap fénypontja, a Best In Show. Itt láthatott a szépszámú közönség egészen fiatal, tízéves felvezetőt, valamint díjazták a legszebb kölyök és veterán négylábút is. A vezetőbíró döntése alapján a dobogó legmagasabb fokára egy fehér, dús szőrben pompázó Pireneusi hegyikutya állhatott fel, aki gazdájával Tápiószeléről érkezett, így ő lett a kiállítás legszebb kutyája. Többek között egy szép nagy díszes serleg és egy zsák táp volt a jutalma, amit a rendezvény fő támogatója ajánlott fel.

A legközelebbi hasonló megmérettetés decemberben lesz, de az időjárásra való tekintettel már fedett helyen. A pontos időpont és helyszín még egyeztetés alatt van.

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?