Projekttalálkozó Jászberényben

A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének egyik uniós projektjének ( Math has never been such fun ) a hazai találkozóját rendezték meg május 27-június 2. között.

Olasz , török , lengyel és bolgár tanárok és tanulók ( összesen 21 gyerek és 16 felnőtt ) érkezett Magyarországra és vett részt a megbeszélésen , programokon. Kezdésnek rögtön budapesti városnézéssel indult a találkozó , természetesen fővárosunk lenyűgözte a külföldieket . Országgyűlési képviselőnk , Pócs János segítségével és támogatásával a Parlamentbe is betekintést nyerhettek a vendégek.

Ezután városunk , Jászberény következett , ahol is elsőnek egy színpompás ünnepi bemutatkozó műsort tekinthettek meg a Bercsényi Sportcsarnokban az idelátogató tanárok és tanulók , majd fogadta őket városunk alpolgármestere Hajnal- Nagy Gábor , aki ismertetőt tartott Jászberényről és a Jászságról. A Bercsényi Iskola alaposabb megismerése , egy nemzetközi konyha ( ahol mindenki a saját hazájára jellemző ételeket mutatott be ) , a projekt tartalmi részének megbeszélése , közös piknik,főzés,nyársalás , sportverseny következett a programok sorában. A projekt tartalmi részéhez szorosan kapcsolódó matematikai és fizikai feladatokat oldottak meg a külföldi diákok a magyar tanulókkal közösen a helyi tanárok irányítása mellett. Csütörtökön egész napos kirándulásra indultak a hazai és a vendég tanulók tanáraikkal közösen Visegrádra és Esztergomba. A fellegvár , bobozás , sétahajókázás a Dunakanyarban , a Bazilika , a Prímás Pince , majd a nap végén fürdés az Aquaszigetben mind mind óriási élményben részesítette a vendégeket. Végezetül állatkerti séta és egy búcsúvacsora zárta le a programokat , ahol is kiosztották az igazolásokat a fogadó iskola képviselői a projektben résztvevő tanároknak és tanulóknak.

A megbeszéléseken már a következő bolgár találkozó is szóba került ahová a tervek szerint 6 tanuló és 3 tanár fog kiutazni a Bercsényi Iskolából október közepén.

Szerző: Kiss Attila

Vélemény, hozzászólás?