Közgyűlés a Jászok Egyesületénél

A Jászok Egyesülete 2018. április 24-én a Pest megyei Megyeházán tartott rendes évi közgyűlésén jóváhagyta az egyesület 2017. évi munkájáról szóló beszámolót, az idei év terveit és a tavalyi év pénzügyi gazdálkodásáról szóló előterjesztést.

Dr. Dobos László elnök hangsúlyozta, nem volt könnyű a 2017-es esztendő. Mint ahogy 27 éven át mindig, most is sikerült megfelelő jogi és formai megoldásokat találni a felmerült követelményekre, amiket az új Polgári Törvénykönyv rendelkezései jelentettek. Átalakultunk: az Ügyvivői Testületből Elnökség lett, a Számvitelei Bizottságból Felügyelő Bizottság, a Ptk. kizárólag ezeknek a formuláknak enged elnevezést.

Az elmúlt évben is sikerült távol tartani magunkat a politikától, noha voltak kísérletek ennek ellenkezőjére. A tavaly elhunyt tagtársainkra egy perces néma csenddel emlékeztünk.

Az idei év feladatai közül a Jász Világtalálkozót emelte ki, amelynek idén június 30. és július 1. között Jászfényszaru lesz a házigazdája, és amelyet a város a hagyományokhoz híven a Jászok Egyesületével közösen rendez.

Fontosnak nevezte jelenlétünket a virtuális térben, mert az az ismeretterjesztést is szolgálja, hiszen a nem egyesületi tagok is hozzáférnek ezekhez a felületekhez. Az egyesület 15 éve van jelen a világhálón, 7 éve a Facebook közösségi oldalon, továbbá az Instagram fénykép- és a Youtube video-megjelenítő oldalon.
Bognár Mária

Bognár Mária
Latest posts by Bognár Mária (see all)

Bognár Mária

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?