Kilencven év derű

Bár az ég beborult, ez nem szegte az örökké vidám Bódi Sándorné kedvét, aki pénteken még szűkebb családja, ám szombaton már kiterjedt rokonsága társaságában ünnepelte 90. születésnapját.

Az ünnepi alkalomra összegyűlt család már várta az önkormányzat képviseletében érkező Tamás Zoltánt, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnökét, akit régi jó ismerősként üdvözöltek. A szépkorúak körébe lépő Bódi Sándornét kedves szavakkal, egy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott díszoklevéllel köszöntötte a képviselő. Tamás Zoltán kiemelte, hogy szívből reméli, 100. születésnapján is ugyanígy elmondhatja majd jókívánságait, amire – elnézve a 4 gyermekes, 8 unokával és 7 dédunokával büszkélkedő aktív nagymamát –, minden esély megvan.

Bódi Sándorné 1928. május 25-én született Jászberényben. A tanyavilágra élete meghatározó részeként tekint, hiszen fiatalkorának, iskolás időszakának és későbbi, már feleségként eltöltött éveinek is városunk külterülete adott otthont. Férjével – akit 15 éve vesztett el – a méhészkedés kötötte le mindennapjait, a mézfajták neveit, összetételeit a mai napig álmából felkeltve is tudja.

A későbbiekben a Jászsági Ruhaipari Szövetkezetben helyezkedett el, ez volt első és egyben utolsó munkahelye is, ahonnan nyugdíjba ment. Bódi Sándorné korához képest remek egészségi állapotnak örvend, melyet elmondása szerint a természetközeli tevékenységeknek, a féltve gondozott virágos kertnek, a kedves szomszédoknak és családjának köszönhet. Bár egyik gyermekét már elveszítette, és a közelmúltban egy combnyaktörést is elszenvedett, el nem múló jó kedélye átsegíti a nehéz időszakokon.

A huszonöt tagú család másnap, szombaton találkozott, hogy köszöntsék a mindig mosolygós édesanyát, nagymamát és dédmamát, aki kitűnő példa arra, hogy 90 év után is felismerhetjük még a jó dolgokat a világban.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?