Élményekkel teli gyermeknap

Országszerte május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket. Erről Jászberény város is megemlékezett múlt hét vasárnap, az idei gyermeknapon.

A sűrűsödő bárányfelhők és a dús lombkoronájú fák hűsítő árnyékot nyújtottak a Margit-szigeten, amely egy napra vurstlivá változott a kisebbek kedvéért. A 80-as évek fülbemászó slágerei, a színes dodgemek és a szüntelen köröket leíró sergők több száz gyermeket vonzottak a szigetre. A búcsú hangulatot idéző szórakozás után, pihenésképpen a Szabadtéri Színpad melletti Kulturzugban alkothattak a lurkók. Szintén az alkotás örömének adott teret a Kecskebucska Gyermekműhely kézműves-játékos foglalkoztatója.

Eközben a színpadon táncosok produkcióját, bábszínházat és mesejátékot is láthatott a közönség. A Katáng Együttes gyermekkoncertje üde színfoltja volt a délelőttnek, amit leginkább a kicsik színpad előtti rajongása igazolt. Ezután Pintér Zsolt mesemondó invitálására a medgyesi vásár forgatagába kalandoztak a legkisebbek. A Virtus Kamara Táncegyüttes cigány mesét vitt színre, majd a Dance Fitness SE növendékei pattantak színpadra a délután utolsó fellépőjeként. A tehetséges ifjúság mozgékonyságát látva néhány apróság is kedvet kapott az akrobatikus tánchoz, így volt, aki a színpad előtt saját koreográfiával kapcsolódott be a nagy közös előadásba.

A Kapitánykert volt a színtere a hagyományőrző népi játékoknak, amelyeket a Tarisznyás Műhely szolgáltatott a kicsiknek. Ezzel egyidejűleg a Yakuzák SE sportolói tartottak ízelítőt az általuk képviselt harcművészetből.

A kora délutánig tartó gyermeknapon mindenki megtalálhatta a számára kedves szórakozást, hiszen igen széles programkínálattal készültek a Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?