Kiváló védések – kimaradó esélyek

Az NB III tavaszi idényében utoljára kelt útra a Jászberényi FC Gyöngyösre, hogy az ideiglenes hazai pályán fogadja vendégét, ezúttal a Debreceni EAC-ot. A hajdúságiaknál hiányzott a legnevesebb játékos, Ibrahima Sidibe, míg a JFC-ből továbbra is egy félcsapatnyi futballista kényszerült a lelátóra. Hogy ezért vagy másért, a labdarúgás sava-borsa is kimaradt a vasárnap délutáni felhozatalból.

Két hete berényi helyzetet hozott az első perc, most a debreceniek szerezhettek volna rögtön vezetést, ám a kulcspillanatban – mint később kiderült nem először a meccs folyamán – hiányzott a kellő koncentráció. Ami megkönnyebbült sóhaj volt az egyik kapunál történtek kapcsán, az bosszankodás a másiknál. Az első félidőben a sérülés után visszatérő Farkas János és társai sem tudtak betalálni. A DEAC-ban a fiatalok mellett az NB I-et is megjárt Nagy Zoltán, Spitzmüller és Ramos jelentette a rutint, a változatos küzdelemben azonban a JFC is becsülettel próbálkozott. Szünet után is több olyan szituáció adódott, ami magában hordozta a gólveszélyt, a lehetőségeket viszont egyik gárda sem tudta értékesíteni. A JFC a kellő határozottságnak, vagy a pontosságnak volt híján, a vendégek pedig leginkább Menczelest, a jászberényi kapust okolhatták, aki több esetben is bravúrral hárította a kísérleteket. A találkozó kapcsán nem könnyű megválaszolni az ilyenkor felmerülő kérdést: pontot szereztünk vagy pontokat veszítettünk?

Jászberényi FC – Debreceni EAC 0-0

A kiesés ellen küzdő látogatók elszántan léptek pályára, a jászberényi csapat is felvette a kesztyűt, így harcos, de sportszerű mérkőzésen született meg a döntetlen. Arany László legénysége most is szűk kerettel tudott kiállni, és ez várhatóan az utolsó fordulóban is így lesz a második helyezett Erzsébeti SMTK otthonában, június 3-án, vasárnap 17.30-tól. A középmezőnyben tülekedők között a JFC jó esetben még negyedik is lehet, de akár nyolcadiknak is visszacsúszhat. Zárásként tehát bravúrra lenne szükség.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?