Digitális erőpróba

Idén is megrendezték a Nagy Digitális Kaland névre keresztelt országos informatikai versenyt május 11-én, pénteken, melynek a Lehel Vezér Gimnázium adott otthont. A jó hangulatú, játékos küzdelemben két-háromfős csapatok mérték össze programozói tudásukat.

A Logiscool oktatásának célja, hogy a diákok számára új, kreatív módszerekkel tegyék lehetővé a programozás és a digitális írástudás elsajátítását, mindezt speciális tananyaggal, saját fejlesztésű platformmal, kötetlen formában. A Jászságban élő fiatalok boldogulását is a szívükön viselik, hiszen a programozói oktatásnak köszönhetően a gyermekek biztonsággal tudnak majd helytállni az egyre nagyobb teret nyerő elektronikus környezetben.

Az általános iskolások részére, egy időpontban, országosan több helyszínen megrendezésre került informatikai csapatverseny a Logiscool, a Digitális Tudásért Alapítvány, a digitaliscsalad.hu és a Vodafone Zrt. összefogásával jött létre. A verseny keretein belül lehetőség nyílt arra, hogy a tanulók fejlődjenek és az informatika iránt érdeklődők egy jó hangulatú, játékos küzdelemben mérjék össze tudásukat.

A 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak egy órája volt, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos izgalmas küldetést online teljesítsék. Amíg a gyerekek a cyber világban kalandoztak, addig kísérőik a biztonságos internetről hallgathattak előadást a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviselőjének jóvoltából. A verseny végén értékes, tematikus nyeremények találtak gazdára, melyek jó szolgálatot tesznek majd a digitális palántáknak a közeledő nyári szünetben.

Díjazottak:
3-4. osztály
1.hely: Gamerek (Palcsó Bálint, Kóré Zalán, Ledacs-Kiss István)
2.hely: szupercsapat (Bojtos Levente, Pozsonyi Zsombor, Fülöp Huba)
3.hely: Heckerek (Viszolai Márk, Hudra Martin, Tóth Tamás)

5-6. osztály
1.hely: GamerHármas (Arnóczki Attila, Major Dominik, Czuczu Richárd)
2.hely: TrolLVG (Tóth Zerind, Olajos Árpád, Zala Zsombor)
3.hely: Gekkók (Mészáros Dávid, Akantisz Nóra, Szabó Roland)

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?